Litvínovští gymnazisté kvůli zásahu policie napsali maturitní testy o týden později

Maturanti na gymnáziu v Litvínově psali didaktický test z češtiny o týden později. První řádný termín 3. května byl zrušen kvůli vniknutí muže do budovy gymnázia a následnému policejnímu zásahu. Na nové zadání testů dohlíželi přímo pracovníci z Cermatu. Škola od minulého týdne spolupracuje s policií na zabezpečení prostor gymnázia.

Zadání testu se lišilo od prvního řádného termínu. „Maturity studentům přijeli zadat přímo pracovníci z Cermatu,“ řekl zástupce ředitele školy Vladimír Srp. Jinak se zkouška uskutečnila ve standardním maturitním režimu. „Vše tentokrát bylo v klidu a v pořádku,“ dodal.

Škola podnikla kroky k zabezpečení hladkého průběhu didaktického testu. „Posílili jsme personál u vchodu a s policií od minulého týdne spolupracujeme na obecném zabezpečení školy,“ uvedl ředitel gymnázia Jan Novák. Policisté ale nebyli přímo v době konání testu na gymnáziu přítomni. „Tím, že se jednalo o náhodné vniknutí, takovéto zabezpečení nebylo potřeba,“ upřesnil Srp.

Ráno 3. května došlo k policejnímu zásahu na litvínovském gymnáziu poté, co cizí osoba vnikla do budovy gymnázia. Policie evakuovala studenty a zaměstnance. Nikdo nebyl zraněn. Pachatele pak policie ve spolupráci se strážníky dopadla.