Osmnáctiletá blondýnka hraje v muzikálu Filipa Renče Zlatovláska. Pro Petru to je už druhé angažmá. Objevovala se na malé scéně Hudebního divadla v Karlíně v představení Jeden den u Dvořáků.

Talentované děti

Pyšný otec se z úspěchu své dcery pochopitelně dojímá. "Ženou se mi slzy do očí, protože hrozně uteklo, když se mnou začala zpívat, když byla malinkatá, a teď je jí 18 let a už hraje princeznu. Užívám si to, protože jsem šťastný," pochlubil se Smolík pro Extra.cz po premiéře.

Petra měla k hudbě blízko už od dětství. Se svým slavným otcem dokonce nazpívala duet Říkej mi táto.

"Když byla malinkatá, tak si v koupelně vzala třeba šampon a říkala: 'Dobrý den, jmenuji se Petruška Smolíková a s tatínkem vám zazpíváme písničku Žíkej mi táto‘ a takhle začala," vzpomínal Smolík.

To s chlapcem má o něco větší starosti. Může za to jeho nebezpečný koníček, který tak trochu podědil po svém otci.

Jakub Smolík vlastní sedmačtyřicet motorek. Není se tak čemu divit, že syn miluje motorky a jízdu na nich také.

"Mám, já se hrozně bojím a přiznám se, že mě to začíná štvát, protože on chce jezdit freestyle motokros, to jsou skoky, salta, a chodí do školy k Petru Pilátovi. Petr i jeho táta jsou borci a pozvali mě na trénink a já tam přišel se svým 3,5letým synkem, půjčili mu malou motorku a Kuba z ní neslezl hodinu, že chce jezdit. A tak jsem mu ji jen tak pro legraci koupil a od té doby jezdí. Ty tréninky jsou pro mě hrůza, navíc ještě závodí v motokrosu. Jeden vyhrál, v druhém se rozbil přímo před maminkou. A maminka to nedává, řekla, že jestli se mu něco stane, že jdu z domu," řekl v podcastu Boomer Talk.

Ženichové pozor

Úspěšný muzikant dává dceři cenné rady. "A pak jí radím, aby se naučila odpočívat. Je to hrozně moc důležitý, protože ona má samozřejmě školu, příští rok bude maturovat, teď má dramaťák a do toho představení, takže aby to na ni nepadlo a neměla potom nějaké ataky nebo něco podobného," dodává s tím, že by měla zůstat také pokorná a sama sebou.

Smolík si je dobře vědom toho, že je jeho dcera velmi půvabná. Nápadníci se tak musí mít na pozoru.

"Já mám doma zbrojní průkaz, já mám tři brokovnice Magnum 357 a ještě samopal, takže to hovoří za všechno. Takže když se někdo přiblíží a byl by zlý, tak varuju vás," řekl s nadhledem.

Jakub Smolík působil jako frontman rockových skupin Rockyt a Kroket. Účastnil se i amatérských pěveckých soutěží.

První hit přišel v roce 1986, který se jmenovat Až se ti jednou bude zdát. Jeho sláva nabrala na obrátkách na konci osmdesátých let.

Související články