Plzeňské rošády? Jednání o Juroškovi bylo přerušeno. Odchod Jirky do Slavie je ve hře, posila z Vyškova ne

Plzeňské rošády? Jednání o Juroškovi bylo přerušeno. Odchod Jirky do Slavie je ve hře, posila z Vyškova ne

Nejvyšší soutěž jde sice teprve do finiše. Prosakuje však celá řada informací o možných změnách. Momentálně třetí tým tabulky z Plzně měl mít políčeno na Pavla Jurošku ze Slovácka, jenže podle informací eFotbal.cz byla jednání přerušena, protože se šéfům Viktorie zdají požadavky Slovácka přehnané. Stejně tak není na programu dne další posilování z druholigového Vyškova. Zdroj blízký vedení Viktorie naopak potvrdil, že by se do Edenu mohl stěhovat Erik Jirka.

Plzeň se netajila tím, že by se jí líbilo, kdyby dvaadvacetiletý Juroška nosil od příští sezony dres Viktorie. Jak ale uvedl dříve server inFotbal.cz, nedošlo mezi kluby k dohodě ohledně podmínek. Generální ředitel Adolf Šádek s požadavky Slovácka. To ocenilo Jurošku na více než dvacet milionů korun. Cena by mohla klesnout v případě hráčské kompentace v podobě přestupu obránce Filipa Čiháka.

"Plzni se zdají být požadavky Slovácka přehnané. Jednání teď byla přerušena," poznamenal k situaci zdroj eFotbal.cz. Proslýchá se, že ve Štruncových sadech s koncem sezony bude balit křídelník Jhon Mosquera, Juroška měl být potenciální náhradou, ale je otázkou, zda se kluby ohledně borce, který má ve Slovácku kontrakt do léta 2026, dohodnou.

Další slávistické prohrábnutí plzeňského kádru se může týkat ne až tak využitého rychlíka Jirky

Podle informací eFotbal.cz je pak takřka hotovou věcí, že se do Plzně nebude v létě stěhovat další z hráčů Vyškova. "Viktorka udělala ohledně posil z Vyškova dobrá rozhodnutí. Šlo ale o vyskautované hráče na pozice, které Plzeň potřebovala posílit. Podívejte se na to, kolik už Vyškov ztratil na jaře bodů. Myslím, že kvalita potřebná pro nejlepší české kluby, tam momentálně schází," uvedl pro eFotbal.cz dobře informovaný zdroj. "Pokud se o něčem někde píše, je to postavené na vodě."

Potvrdil naopak, že by se ze Štrunových sadů mohl vydat ve stopách Jindřicha Staňka vydat další hráč Viktorie. Mluví se o slovenském hráči Eriku Jirkovi. "Tady možnost odchodu určitě existuje, odchod Jirky se řeší," doplnil.

Dřívější problémy Koubka s hráči? V lecčem se poučil a změnil, chválí kouče Viktorie expert Nerad