Havlíček označil starostu Řeporyjí Novotného za nebezpečné individuum s psychopatickými sklony

Karel Havlíček nedávno vystoupil v Poslanecké sněmovně s výzvou k premiérovi Petru Fialovi, aby se distancoval od starosty Řeporyjí, Pavla Novotného z ODS. Dalším jeho požadavkem bylo, aby se premiér postaral o to, aby Pavel Novotný zmizel z veřejného života. „Vůbec si neuvědomujete, že je to nebezpečný psychopat,“ prohlásil Havlíček, šéf stínové vlády ANO, ve svém dvanáctiminutovém proslovu.

Reklama

Karel Havlíček apeluje na premiéra, aby se distancoval od starosty Řeporyjí, Pavla Novotného, který se před několika dny ostře vyjádřil na adresu muzikanta Felixe Slováčka. Kromě toho Novotný svým nevybíravým chováním šokoval i svým komentářem směrem k Aničce Slováčkové, kterou na sociální síti X rovnou pohřbil.

Havlíček označil Novotného za nebezpečné individuum

Video: Poslanecká sněmovna ČR

„Felix byl vždycky d*bil. Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Ale tohle přehnal,“ napsal před týdnem starosta Řeporyjí Pavel Novotný k fotografii Kateřiny Konečné se Slováčkem. Tento nechutný způsob vyjadřování starosty Řeporyjí vyvolal extrémní vlnu reakcí nejen na sociálních sítích, ale i v médiích a také v Poslanecké sněmovně.

„Češi jsou nejhorší, válku na ně. Poslouchej, ty ubohá kurv*čko, tak takhle častuje opoziční političky,“ citoval v Poslanecké sněmovně Karel Havlíček komentář starosty Novotného na sítích.

Obratem si uvědomil, co na půdě Sněmovny říká. „Já se omlouvám, pokud mluvím o řeporyjském starostovi, tam to nelze říkat slušně,“ omlouval se Havlíček. Věra Kovářová, která řídila schůzi, jej okamžitě napomenula. „Vím, že citujete nějaká prohlášení, ale i přesto vás vyzývám, že by taková slova neměla zaznívat na půdě Poslanecké sněmovny,“ řekla striktně Kovářová.

„Je to stejné jako kdybych měl trénovat fotbalové mužstvo bez míče,“ odvětil Havlíček a citoval další Novotného komentáře ze sociální sítě X.

„Naposledy těžce zasáhl rodinu známého hudebníka. To jen proto, že si dovolil udělat si fotku s kandidáty do Evropského parlamentu, tak za toto rovnou pohřbil jeho vážně nemocnou dceru,“ citoval dále Havlíček slova Novotného, kterými před několika dny mířil na adresu muzikanta Felixe Slováčka.

Starostu Řeporyjí Pavla Novotného označil Havlíček za nebezpečné individuum s psychopatickými sklony. „Vše nasvědčuje tomu, že jedná pod vlivem návykových látek,“ odhaduje Havlíček bez důkazů. Dodává, že Novotný je veřejnou osobou, která má v případě průšvihů krytí od ODS.

Havlíček, jako slušný politik, uznal, že jeho proslov při mimořádné schůzi, kterou vyvolala koalice kvůli prosazení korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí, mohl leckoho šokovat. „Chtěl jsem probudit politiky, aby v takových případech přestali být politicky korektní,“ vysvětlil Havlíček. Nepřítomnému premiérovi doslova vyčetl, že se neumí vypořádat s problémovým starostou Řeporyjí.

Novotný si nenechal kopanec od Havlíčka líbit. V řádech několika hodin zareagoval jak jinak, než komentářem na síti X, s tím, že předseda stínové vlády ANO potřebuje opatrně odvést k sanitce. „Bude-li se cukat: hladit, chlácholit, povzbudit! To nikdo z poslanců-lékařů nevidí, že mu jeblo?“ napsal starosta Pavel Novotný na síti X.

S kontroverzním politikem to jde v poslední době z kopce. Není to tak dlouho co se nevybíravým způsobem na sociální síti X pustil i do malých dětí, které označil za malé zm*dy. V článku toto téma autorka podrobně popsala, co Novotnému vadí na dětech a matkách, které navštěvují kavárny.

Pochopitelně každý občan si nese za své činy i následky. A aby toho nebylo málo, tak redakce webu Super.cz zjistila, že velká spokojenost se starostou Novotným nepanuje ani v Řeporyjích. Řeporyjští obyvatelé na něj v jeden den zavolali policii hned dvakrát. „Ubožáci, nadával jim,“ napsal web Super.cz ve středu o státní svátek.

Poprvé podle Super.cz policie v Řeporyjích zasahovala kvůli tomu, že Novotný údajně rozdával letáky na zaparkovaná auta s výzvou o přeparkování a výhrůžkou odtažení. V druhém případě byl údajně hrubý. Než dorazila policie na místo, Novotný prý ujel na svém kole. „Ještě předtím řekl cosi o stříkání spermatu do tváře Řeporyjí,“ uvedl web Super.cz.

Kam směřuje Novotný svým chováním? To nevíme. Nicméně, rozhodně není dobrým příkladem pro slušnou společnost.

Před deseti lety byl Pavel Novotný jeden z nejvlivnějších bulvárních novinářů. Dnes je označován za toho, kdo uhnal zpěvačku Ivetu Bartošovou k smrti. „Na Bartošové budeme parazitovat, až ji zabijeme,“ prohlásil tehdy ještě před smrtí Bartošové Novotný v rozhovoru pro portál iDnes.

Autor: Milan Polák.

Diskuze Vstoupit do diskuze
Přidat na Seznam.cz
Zakládáme si na tom, aby NašeTéma.cz bylo místem bezpečné diskuze. Přidávání komentářů do diskuze je proto dostupné pouze s účtem na Seznam.cz.

Pokud jste v článku zaznamenali překlep, nesrovnalost či chybu, neváhejte nám, prosím, napsat na email: tym@nasetema.cz. Děkujeme!

Reklama
Reklama
Reklama