Jak moc bystří jste? 

Hádanky a kvízy jsou víc než zábavnou kratochvílí. Jsou způsobem, jak zbystřit své smysly a naučit se lépe a hlavně rychleji přemýšlet. 

Pravidelným řešením hádanek a kvízů navíc zlepšujete kognitivní schopnosti, učíte se vnímat všechny potřebné detaily a soustředit naplno svou koncentraci. To jsou vlastnosti, které se vám budou hodit kdekoliv v životě.

Nevěříte? Pak si to ihned vyzkoušejte na našem kvízu jen tak pro zábavu. Přinášíme vám jednoduchý obrázek, na kterém je nutné mezi opicemi najít schovaného medvěda. 

Na obrázku vidíme velké množství opic shodného zbarvení. Některé jen nečinně sedí a dívají se do dálky, jiné si zakrývají uši, snad aby neslyšeli okolní hluk.  

Jedna z opic jí banán a další v puse drží zelenou trávu. Vidět zde ale můžeme také opice, které spí nebo opice, které rozjařeně mávají pažemi. 

Kde je medvěd?

Na zemi mezi opicemi je položené červené jablko a klacek. A právě někde mezi opicemi zobrazenými na našem obrázku se ukrývá nelehká výzva. Ta čeká na vaše odhalení. Je potřeba, abyste na tomto všedním výjevu objevili medvěda, který je mezi opicemi schovaný. Zvládnete to? 

Hádanky pro zvýšení vašich logických schopností:

Zdroj: Youtube

Náš a jemu podobné kvízy rozhodně nepatří k nejsnadnějším. Žádají si bystrou mysl, ale také zapojení logiky a zdravý selský rozum. Celý proces ztěžuje fakt, že na vyřešení kvízu máte omezený čas. Pouhé 4 vteřiny. 

Jen tak máte šanci se dopracovat ke zdárnému závěru a schovaného medvěda objevit. Je potřeba nevynechat jediný důležitý detail, který vás může zavést k cíli. 

Pokud jste rozhodnutí si i přes jistou obtížnost náš kvíz vyzkoušet, pak na nic nečekejte a pusťte se do toho. Připravte si všechny své smysly, abyste náš kvíz úspěšně pokořili. 

V okamžiku, kdy se časovač vašich hodinek po 4 vteřinách zastaví, zastavte se spolu s ním. Pokud jste medvěda, který se na obrázku mezi opicemi skutečně nachází, objevili, pak vám patří veliká gratulace. Jste mimořádně bystrý člověk, kterému neunikne žádná maličkost. 

V případě, že stále nevíte, kde se zmíněný medvěd může nacházet, nezoufejte. Rádi vám ho ukážeme. Medvěd je schovaný na levé straně obrázku. Tak co, už ho vidíte? Pokud ne, podívejte se na obrázek níže. Tam jsme pro vás medvěda označili. 

Zdroje: www.jagranjosh.com, www.thesun.co.uk, www.news18.com