Probořená zeď a hnůj až v kuchyni. Dům na Semilsku, do něhož vletěl traktorista, zajistili

Traktor v Libštátě prorazil zeď rodinného domu.

Traktor na Semilsku vjel do domu

Hnůj až v kuchyni. To je důsledek nehody traktoru v Libštátě na Semilsku. Stroj tam havaroval tak nešťastně, že prorazil zeď rodinného domu. Kromě záchranářů, hasičů a policistů tak musel na místo dorazit také statik.

Vozidlo skončilo napasované v rodinném domě takovým způsobem, že v něm prakticky zcela zmizela celá motorová část zemědělského stroje. „Z dosud nezjištěných příčin řidič havaroval a utrpěl lehká zranění, se kterými byl následně transportován do zdravotnického zařízení,“ sdělil mluvčí Policie ČR Libereckého kraje Vojtěch Robovský.

ČTĚTE TAKÉ: Šílený manévr v Kopidlně: Dodávka vytlačila řidičku z vozovky. Agresor jí ještě vynadal

Mladý traktorista se nechtěně podíval až do obývacího pokoje starší ženy. Ta měla velké štěstí, že se v době nárazu pohybovala v jiné části domu. Po nárazu vyšla ven a nestačila se divit, co se vlastně odehrálo. A proč má doma část traktoru se smrdutým nákladem.

„Provedli jsme stabilizaci nosného prostoru, protože došlo k vylomení obvodového zdiva. To jsme prováděli za pomocí dřevěné výztuže,“ řekl ředitel HZS Libereckého kraje Jan Hadrbolec.

Až když byl dům zajištěn proti možnému zřícení, mohli hasiči začít vyprošťovat traktor. Dostat ven jim ho pomáhal speciální vůz hasičů z mladoboleslavské automobilky. Po vytažení traktoru mohli dům obhlédnout statici. Ti nakonec přišli s dobrou zprávou. „Objekt bude nadále uživatelný, ale je samozřejmě potřeba provést další zajištění,“ dodal Hadrbolec.

Příčinu nehody policisté zatím neznají. Dvacetiletý traktorista však nebyl ani opilý, ani zfetovaný.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry z D1 odhalily hrůzu smrtelné nehody s tankem: Vůz skončil na šrot, auta létala vzduchem

Tagy:
traktor rodinný dům okres Semily chlévský hnůj