„Koudelka, šéf tajné služby opět povýšen. Reflektory, kamery, řeč.“ Politik si ťuká na čelo

10.05.2024 22:16 | Monitoring

Zatímco prezident Petr Pavel jmenoval šéfa civilní kontrarozvědky BIS Michala Koudelku brigádním generálem, jeho předchůdce Miloš Zeman vrchního čučkaře Michala Koudelku do generálské hodnosti opakovaně vůbec nejmenoval a moc dobře věděl proč, uvádí první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. Kritizoval také nadbytečný počet generálů v Česku.

„Koudelka, šéf tajné služby opět povýšen. Reflektory, kamery, řeč.“ Politik si ťuká na čelo
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

„Americký nastrčenec na Pražském hradě Pavel stihl tohoto vyznamenaného „agenta“ CIA do generálských hodností během jediného roku povýšit už dvakrát. A aby toho nebylo málo, ještě se Koudelkovi dostalo příležitosti, aby se v roli šéfa prý TAJNÉ služby opět VEŘEJNĚ zviditelnil, pročež za nastoupené nové generály ve světlech reflektorů a za asistence televizních kamer pronesl děkovnou řeč,“ píše Štěpánek ve svém komentáři.

„Koudelka, pod jehož vedením se BIS z tajné služby přeměnila na aktivistickou politickou úderku, tak už není brigádním generálem, nýbrž generálmajorem.

Co k tomu povědět? Není to málo, soudruhu prezidente? Co takhle maršál? Nebo velkoadmirál?“ dodává Štěpánek.

Neodpustil si poznámku k české generálské republice: „Co říci k dalšímu geometrickému množení generálů obecně? Možná to staré známé: mnoho náčelníků, málo indiánů! Podle toho to tu také vypadá. Ale co by se nejmenovalo, co by se nepovyšovalo. Luxusní generálské platy a výsluhy jim nefinancuje prezident, nýbrž my, daňoví poplatníci. A takhle my si tu žijeme!“ uzavírá Štěpánek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

13:21 O 150 Kč méně. V Polsku. Doufali, že si toho nevšimnete

Že se nakupovat v Polsku už nevyplatí? Možná nesouhlasí Češi, kteří si koupili kilo krůtích prsou v …