Djokovič se skácel po zásahu lahví. V sobotu přišel na kurt v cyklistické helmě

av av
Aktualizováno 11. 5. 2024 13:29
Novaka Djokoviče po jeho prvním utkání na turnaji v Římě zasáhla do hlavy lahev. Nepříjemný incident se odehrál, když srbský tenista v tunelu na cestě z kurtu rozdával autogramy.
Zraněný Novak Djokovič po incidentu v Římě.
Zraněný Novak Djokovič po incidentu v Římě. | Foto: Reuters

První hráč světového žebříčku po vítězství nad Francouzem Corentinem Moutetem 6:3, 6:1 opouštěl centrální kurt a rozdával podpisy, když najednou z hlediště přiletěla lahev pravděpodobně z nerezové oceli a zasáhla ho do hlavy. 

Djokovič se okamžitě skácel k zemi a dlouho se držel za hlavu, než byl za pomoci pracovníků bezpečnostní služby eskortován do šaten.

Dramatický okamžik zachytil na telefon jeden z fanoušků, kteří žádali po vítězovi rekordních čtyřiadvaceti grandslamových turnajů podpis.

"To je přímo opovrženíhodné a podtrhuje to, jak snadno přístupní tenisté obecně jsou. Děsivé. Doufejme, že je Novak v pořádku," komentoval incident bývalý tenista Patrick McEnroe.

Jak se později ukázalo, nešlo o zlý úmysl. Záběry z jiného úhlu potvrdily, že lahev vypadla z batohu jednomu z diváků, který se nakláněl přes zábradlí nad tunelem.

Pořadatelé následně uklidnili fanoušky, Djokovič prý není vážněji zraněný, jen má na hlavě bouli. Šampion každopádně kvůli nešťastnému momentu vynechal pozápasovou tiskovou konferenci.

"Podstoupil odpovídající ošetření a brzy se z Foro Italico přesunul do hotelu. Jeho stav není důvodem pro jakékoli obavy," uvedli organizátoři římské "tisícovky" v prohlášení.

To vydal ještě v noci na sobotu i Djokovič.

"Děkuji vám za starostlivé zprávy," napsal na sociální síti X. "Byla to nehoda. Odpočívám na hotelu s ledem. Uvidíme se v neděli."

Během dne Djokovič přišel na trénink do areálu v cyklistické helmě a se smíchem znovu rozdával autogramy. "Dnes jsem přišel připravený," napsal na X.

Srbský tenista hraje v Římě po téměř měsíční pauze, ve třetím kole bude jeho soupeřem Chilan Alejandro Tabilo.

 

Právě se děje

Další zprávy