Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Policie v zahajovací den šampionátu evidovala stovky případů falešných vstupenek

V první den hokejového šampionátu zaznamenali policisté v Praze asi 200 případů falešných nebo několikrát přeprodaných lístků. Škodu odhadují na 400 000 korun. Policie to večer uvedla na síti X. V průběhu dne informovala i o několika podobných případech v Ostravě, kde se odehrává část zápasů. Policisté radí lidem, aby vstupenky na mistrovství světa v ledním hokeji kupovali pouze od oficiálních prodejců.

Fanoušci v pražské fan zóně
zdroj: ČTK/Profimedia autor: Michaela Říhová

"Během prvního dne jsme v Praze zaznamenali asi 200 případů falešných nebo několikrát přeprodaných lístků. Způsobenou škodu odhadujeme na asi 400 tisíc korun. Znovu apelujeme na všechny, aby kupovali lístky pouze od oficiálních prodejců," uvedla policie.

Před pražskou O2 arenou parkuje speciální vůz, v němž odborníci na kyberkriminalitu řeší případy, kdy lidé až u turniketů zjistí, že jejich vstupenka je neplatná. Podobné opatření je také v Ostravě.

Na neplatnou vstupenku lidi upozorní turniket, následně je organizátoři odkážou na reklamace. Tam jim obsluha ze systému vytiskne potvrzení pro policii, ze kterého se dozví, jestli šlo o opakovaně prodanou a už použitou vstupenku nebo o falešnou, řekla dnes mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. S potvrzením pak lidé mohou přijít přímo do mobilního pracoviště policie před stadionem a podat trestní oznámení.

Podle Kropáčové se oběťmi podvodů stávají ve většině případů Češi a lidé, kteří kupují vstupenky na více zápasů šampionátu. "Rekordmankou je paní, která nakoupila vstupenky za celkem 40 000 korun," řekla Kropáčová. Zdůraznila také, že je důležité podvod nahlásit co nejdříve, později se šance na dopadení pachatelů snižuje.

Zdroj
ČTK, Policie ČR

Hlavní zprávy

Nejčtenější články