Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Dostál byl českým hrdinou. Zůstal jsem ve svojí bublině a nenechal se rozhodit, řekl

Byl zachráncem českého týmu. Lukáš Dostál v úvodním utkání zlikvidoval všechny střely finského výběru – a to včetně čtyř pokusů z nájezdů. Po zápase byl český gólman vyhlášen hlavní hvězdou českého týmu.

Pro Dostála to byla první nula v dresu národního týmu. Nervózní během úvodního duelu, před sedmnácti tisíci hokejových fanoušků, nebyl. "Chtěl bych jim poděkovat. Fanoušci byli úžasní, pro nás to bylo super. Bylo to elektrizující," řekl v rozhovoru pro ČT. Nenechal se však atmosférou rozhodit. "Celý zápas jsem se soustředil na sebe," dodal. 

Jak těžký pro něj takto těsný zápas byl? "Už jsem v takových momentech byl, nebylo to nic jiného. Tým hrál velice zodpovědně, nebyly tam propady. A to vyhrává zápasy. Je to takový play-off hokej. Fini těží z brejků, což jsme jim vůbec nenabídli, a díky tomu jsme byli schopni zápas zvládnout," řekl.

V nájezdech zlikvidoval všechny čtyři finské pokusy, žádný ze soupeřů jej nepřekonal. Dostál po utkání připustil, že trestná střílení má v oblibě. "Snažil jsem se zůstat ve svojí bublině, což se mi povedlo," usmál se. Strach měl pouze při jednom z finských nájezdů. "Lekl jsem se, abych si puk nekopl mezi nohama," dodal.

"Každý nájezd je nebezpečný a je to i o štěstí, které dnes bylo na naší straně," doplnil český gólman, který národní tým dovedl k úvodnímu vítězství za dva body.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články