Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Rally ČR 2024

Sestřihy a momenty 1. dne: Těsné české vítězství, trable pro Slovensko

Hokejový šampionát se dal do pohybu. K vidění bylo úvodní těsné vítězství českého týmu, naopak slovenský výběr se musel sklonit před Němci. Švédové porazili USA a Švýcaři si v prvním duelu poradili s Norskem.

Ondřej Kaše v utkání proti Finsku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Česko – Finsko 1:0 po SN

Náročný, ale vítězný vstup do domácího turnaje. Češi na úvod světového šampionátu přetlačili Finy 1:0 po samostatných nájezdech, které rozhodli Ondřej Kaše s Romanem Červenkou.

Švédsko – USA 5:2

Mistrovství světa nabídlo hned první den souboj dvou největších favoritů skupiny B. Švédové díky dvěma brankám a asistenci Joela Erikssona Eka porazili Spojené státy 5:2. Američané inkasovali poslední dva góly při závěrečné power-play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko – USA

Švýcarsko – Norsko 5:2

Úvodní utkání světového šampionátu dopadlo vítězně pro Švýcarsko, v pražské O2 Areně si poradilo s Norskem 5:2. Švýcaři zápas začali mnohem aktivněji. Prvním gólem turnaje to potvrdil Sven Andrighetto, Norům se ale díky Vikingstadovi podařilo velmi brzy vyrovnat. Ve druhé třetině se Švýcaři dostali do vedení a svůj náskok zvýšili o tři branky zásluhou Löffela, Sentelera a Scherweye. Pátým gólem se potom ve třetí třetině blýskl Nino Niederreiter. Norům se podařilo v závěru ještě snížit na 2:5 gólem Michaela Brandsegg-Nygarda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Norsko

Slovensko – Německo 4:6

Ostravská skupina mistrovství světa začala ostře sledovaným duelem. Slovensko sice přestřílelo soupeře 39:22, přesto ale popáté za sebou na MS Německu podlehlo. Obhájce stříbrných medailí táhl za vítězstvím zejména tříbodový Leonhard Pföderl, který ke dvěma přihrávkám přidal na začátku 57. minuty vítězný gól. Tři asistence si připsal Yasin Ehliz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko – Německo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články