Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pondělí 3.6.2024, svátek má Tamara 

Hledej

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Výstava: Skryto v ženě

11.05.2024   redakce   Výtvarné umění   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Výstava: Skryto v ženěVýstava "Skryto v ženě" představuje díla Aleny Kupčíkové, která nachází inspiraci ve své ženské podstatě, mateřství a zkušenostech z každodenního života. Odhaluje smyslnost a ženskost v různých uměleckých formách, včetně velkoformátových litografií, smaltovaných reliéfů a unikátních reliéfů z lidských chloupků z ohanbí, které autorka nazývá "chlupatice." Tato výstava přináší radost a radost, ale také otevírá společenská tabu týkající se sexuality a intimity.

Výstava s názvem “Skryto v ženě” představuje průřez širokospektrální tvorbou umělkyně Aleny Kupčíkové. Autorka nachází inspiraci pro svou tvorbu v každodenním světě a také v sobě samotné, ve své ženské podstatě, zkušenosti i mateřství. Poslední dekáda tvorby Aleny Kupčíkové je radostná a naplněná. Černobílé lineární, figurální kompozice, doprovázené hřejivým, dynamickým akcentem rudého tónu, odkazují k smyslnosti a ženskosti mnohem důrazněji, nežli je tomu v autorčiných předešlých dílech. Zrcadlící se radost a hravost můžeme nalézt v autorčiných velkoformátových litografiích, obrazech, smaltovaných reliéfech, nástěnných hodinách i smaltovaných objektech. Výstavu doplňují také objekty s využitím českého křišťálu Preciosa a především věhlasné reliéfy z chloupků z ohanbí, nazývané autorkou “chlupatice.” Nejnovějšími díly této výstavy jsou velkoformátové litografie a “chlupatice” se sportovní - golfovou a tenisovou tématikou. Sport se jako námět v tvorbě autorky objevuje zřídka, vnáší do jejích kompozic novou dynamiku a osvěžuje tak tématicky ryze ženskou výstavu. Svou tvorbou Alena Kupčíková ráda otvírá společenská tabu, jako je sexualita, erotika a ženská intimita. Námětem výstavy je oslava ženy a její přirozené ženskosti. I přes typický erotický ráz děl, a mnohdy kritizovanou přílišnou feminitu, vkládá Alena Kupčíková do svých figurálních kompozic akcent ženské jemnosti a mluví k divákovi velmi křehkou poezií.

Kdy / 17. 5. – 13. 6. 2024 Vernisáž / 16. 5. 2024 v 18 : 30 hodin Kde / Česká Galerie Moderního Umění Betlémské nám. 1004/8, Praha 1


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.0332 s