4.6.2024 | Svátek má Dalibor


ŠAMANOVO DOUPĚ: Americké bomby zabíjejí palestinské civilisty“

11.5.2024

Zlobil se US prezident Smutný Joe Biden. Hm, a vědí voni, osobo, jak izraelská armáda nejen americkými bombami „zabíjí palestinské civilisty“?

1. IDF rozhází nad identifikovaným cílem výstražné letáky.
2. Všem mobilům v okolí cíle přijdou varovné SMS.
3. Většině civilistům v okolí mobily i zazvoní. Když zvednou hovor, je jim přečtena výstraha.
4. Krátce před samotným bombardováním dopadne na (většinově plochou) střechu výbuška, která otřese celým domem, aby bylo jasné, že výstraha je míněna vážně.
5. Civilisté se hrnou ven, ale před domovními dveřmi čeká hlídka Hamásu. Kdo chce utéci mimo objekt, toho zastřelí. Kdo barák neopustí - toho „zabije“ izraelská armáda americkou bombou.


Tak IDF (ne)“zabíjí palestinské civilisty“, voni lodyho. A neříkaj, že to nevědí, protože stejným způsobem postupují palestinští teroristé desítky let.

Málokdo se ptá, proč chce izraelská armáda zabíjet palestinské civilisty. US prezident by to vědět měl - když to nechtějí vědět světové agentury od Reuters po CNN. Izraelská armáda totiž nechce zabíjet palestinské civlisty. Co by z toho měla? IDF nejsou Ozbrojené síly Ruské federace, které tak činí záměrně desítky let od Čečny, přes Gruzii až po dnešní Ukrajinu. A navazují tak na hrdé úspěchy Sovětské armády ve Východním Německu, Maďarsku, Československu i Afghánistánu. IDF šetří své smrtící zbraně pro vojenské cíle. Útočí na teroristické štáby i jednotlivé teroristy, útočí na odpalovací zařízení raket, útočí na dílny pro jejich výrobu, útočí na sklady zbraní či jiné legitimní cíle. To Hamás se záměrně kryje civilní infrastrukturou: nemocnicemi, školami, obytnými domy, mešitami...

Někde v pásmu Gazy stojí, stojí dům. Ten dům má podzemní garáž. Z podzemní garáže vyjede auto s odpalovacím zařízením, odpálí rakety na izraelská sídla a pak zajede. Během hodiny pak už dům nestojí, nestojí, a americký prezident pláče na palestinském hrobě.

Vyprávěl mi jeden český Syřan v sedmdesátkách o tom, jak v Libanonu bojují teroristé z Organizace pro osvobození Palestiny (vedení pozdějším nositelem Nobelovy ceny míru Jásirem Arafatem, který z mezinárodní pomoci nebohým Palestincům ukradl miliardy dolarů, které se dodnes nenašly), jak tedy Palestinci bojují proti IDF. Ta se do boje s OOP na území Libanonu dala poté, co tito bojovníci za svobodu vystříleli autobus, při čemž zavraždili desítky izraelských civilistů. A vypadalo to třeba tak, že izraelské letadlo střílelo na palestinské teroristické bojůvky, a na to letadlo zase střílel protiletecký kulomet. Který byl záměrně umístěn na střeše mateřské školky. Izraelský pilot střelecké hnízdo likvidoval - a pak byly veškeré arabské, muslimské a zápaďácké noviny plny žalujících zpráv o tom, jak židovské stvůry vraždí malé děti...

A tak je to furt.

Nebudu se ptát na historické války, jak američtí vojáci šetřili indiánské civilisty, jak za druhé světové šetřili civilisty nejen v nepřátelském Německu, ale i v přátelské Francii či v přátelském okupovaném Československu. Nemá smysl se ptát na americké atomové bombardování japonských měst, které fakticky ukončilo 2. světovou válku a paradoxně tak ušetřilo statisíce jiných životů. Zejména životy amerických vojáků! I plošné bombardování Severního Vietnamu vynechejme. Ale jak americké bomby a rakety braly ohled na civilisty v Íráku, když USA zaútočily na Bagdád?

A co by asi dělal jakýkoli soudruh americký prezident, kdyby třeba z Mexika létaly až do Washigtonu mexické rakety? Víme, jak reagoval JFK, když Chruščov začal na Kubu lifrovat svoje rakety. Víme, jak USA odpověděly na islámistický nálet dopravními letadly na Dvojčata a Pentagon. Jeden US prezident vtrhl do Afghánistánu, další sledoval v přímém přenosu „eliminaci“ Bin Ládína, včetně jeho rodinky. A to šlo o odpověď na jednorázový útok.

Přitom stále a opakovaně létají z Pásma Gazy na Izrael rakety, které záměrně cílí na civilní objekty. A stále jsou v držení izraelští unesení občané, v mnoha případech už jen jejich mrtvá těla. Jak hodnej by byl v takovéto situaci jakýkoli americký prezident?

Já vím, Smutný Joe je prezident demokratického státu a na podzim jsou prezidentské volby. Biden je vůdce Demokratické strany, a ta má nemalou voličskou základnu nejen u černochů, ale hlavně u muslimských černochů, muslimů nearabských i arabských a potažmo u všech amerických Arabů, kteří se živí mlékem nenávisti jak k Izraeli, tak ke všem židům do pátého kolena. Navíc mají „demokraté“ podporu i u americké inteligence, kterou už po několik generací vychovávají US univerzity v duchu staromarx-leninismu, k němuž - dříve nenápadně a dnes už nezakrytě - patří i starý zlý antisemitismus. Američtí židé sice mají vlivnou lobby a platí značné částky do volební kampaně demokratických prezidentů, ale voličů, kteří nenávidí Izrael, je mnohem více.

Zde musím poznamenat, že virvály, které propukly na amerických campusech, i ty, které v současnosti bouří Evropou nejsou ve své podstatě propalestinské, ale protiizraelské a protižidovské.

Vrátím se do Izraele, kde se IDF snaží pomáhat palestinským civilistům, jak jen může, i za cenu obětí svých vojáků. Snaží se jednak nepřímo. Hodní Američané, Saúdoarabové, Francouzi a jánevímkdo shazují nebohým Palestincům humanitární pomoc letecky. Hodní Američané stavějí mola, u kterých budou moci přistávat lodě s mezinárodní pomocí. Zlí Izraelci je přitom nesetřelí a nepotopí - protože to vše se může dít nejenom za souhlasu, ale i s podporou židovského státu.

Zlí Izraelci posílají do Pásma Gazy přes přechody potřebné zásoby - ale na palestinské straně není nikdo, kdo by pomoc převzal a distibuoval! Správně by to měl dělat faktický vládce oblasti, tedy Hamás. Ale když se někde v okolí Hamás vyskytne, pak si onen náklad nemilosrdně ukradne pro své vlastní válečné účely.

OSN hořekuje - ale kde jsou jeho mezinárodní organizace UNRWA, UNICEF, WFP, UNDP, WHO, UNOPS a další? Ten jeho oblíbený Úřad pro palestinské uprchlíky je pouze pobočkou Hamásu, a u jiných to bude podobné. Tak kde jsou mezinárodní nevládní organizace jako Mezinárodní Červený kříž, Lékaři bez hranic, Oxfam a desítky dalších??? Měl by se toho nejspíš ujmout Člověk v tísni, který jediný dovedl pomoci syrským civilistům...

Avšak veškerá odpovědnost za (ne)rozdělování mezinárodní i izraelské humanitární pomoci jde ovšemže za orgány OSN - která kárá Izrael za válečné zločiny, ale sama nedokáže po Gaze rozvést včas humanitární pomoc! Ta pomoc často marně čeká na gazanské straně přechodu Kerem Šalom už po nezbytné izraelské kontrole na laskavý odvoz UN vozidel. Možná se zaměstnanci OSN obávají, že by na ně mohly zaútočit - palestinské rakety! Jako před několika dny, kdy byli zabiti tři izraelští vojáci a 12 dalších zraněno.

Humanitární pomoc, kterou není schopná OSN v pásmu Gazy převzít.


Vždyť je to absurdní! „Čo je také absurdné?“ Absurdní je představa, že třeba Velká Británie by v době, kdy na ni dopadaly německé střely V1 a německé rakety V2 dodávala do Hamburku humanitární pomoc civilnímu německému obyvatelstvu - a nacisté by přitom Hamburk bombardovali! A celý svět by odsuzoval - velkou Británii!!!
Ne, to není absurdné, ale přímo k posrání. Avšak jak řekl Ivan Diviš: „Je to k posrání, ale jen se neposrat.“ Izrael ví, že to nesmí posrat, ani prosrat. Měl bych proto pro izraelské vedení jednu nevyžádanou radu:

Ať budete dělat cokoli, ať byste si třeba dobrovolně uvázali na krk závaží a odkráčeli utopit se do moře, stejně vás budou muslimové a Arabové nenávidět a tento ubohý úpadkový sebevraždně jednající euroamerický svět vás odsoudí. Tak se na ně vy...kašlete!

Neváhejte zbavit Pásmo Gazy všech teroristů. Ano, jistě to přinese civilní oběti na palestinské straně. MMCH: Při publikaci neověřených palestinských hlášení o palestinských obětech nikdy nezazní, že nejméně polovičku těch obětí tvoří vojáci Hamásu, ani to, že další oběti mají na svědomí sami hamásníci. Buďto že sami přímo vraždí své spoluobčany, nebo že je zabijí palestinské rakety, které dopadnou ještě na palestinské straně. Důležité je, že až po (aspoň dočasně) vítězné válce se 200.000 jihoizraelských civilistů a 50.000 severoizraelských civilistů bude moci vrátit do svých domovů. A izraelský národ přežije nejméně do další protižidovské války.

A americkému prezidentovi bych chtěl připomenout jednu zásadu mezinárodního práva, kterou dodržují všichni američtí prezidenti a díky níž se mohou američtí občané cítit bezpečně (skoro) na celém světě.

Tak tedy poslechnou si, voni troubo, jak mezinárodní právo interpretuje Šaman z Neviditelného psa:

„Válečné strany mají za povinnost chránit životy civilistů, přičemž ochrana života vlastních civilistů má přednost před ochranou civilistů nepřítele.“

Psáno v Praze na Lužinách v pátek 10. května 2024 Viz i dřívější Šamanův článek k tématu týden po teroristickém přepadu Izraele: Izraelské válečné zločiny a francouzské obavy