Většina z nás zná klasické falcové neboli polodrážkové dveře. K vyplnění dveřních otvorů si můžete zvolit ale i bezfalcové dveře, jejichž elegantní design je odpovědí na požadavky moderních domácností.

Oba typy dveří najdete v nabídce společnosti Plancher, která má s prodejem a montáží interiérových dveří bohaté zkušenosti. Rádi vám zde poradí a pomohou s výběrem dveří přesně podle vašich potřeb.

Falcové jsou klasika, bezfalcové moderna

V běžných interiérech se setkáváme zatím převážně s falcovými dveřmi, které mají polodrážku vystupující nad zárubeň. Panty u falcových dveří jsou umístěny na zárubni a plocha dveří tak není v rovině se stěnou. Velikou výhodou tohoto provedení dveří je velmi dobré těsnění proti průvanu a pronikání chladu.

Oproti tomu bezfalcové dveře tvoří se zárubní jednu linii, ze které vystupuje pouze kování. Absence profilované hrany umožňuje umístit dveřní křídlo bezfalcových dveří tak, aby zavřené dveře zcela splynuly do jedné roviny se zárubní a stěnou. Tento moderní způsob provedení dává nové možnosti stylingu interiéru. Dveře se stávají nenápadnou součásti stěny.

Bezfalcové nebo také bezpolodrážkové dveře je možné usadit na neviditelné nebo viditelné – tzv. lomené – panty. Rozhodování mezi bezfalcovými a falcovými interiérovými dveřmi je vhodné vyřešit už při stavebních úpravách, protože bezfalcové dveře vyžadují v případě volby skrytých pantů širší stavební otvor. Tento typ dveří také vyžaduje instalaci speciálních bezfalcových obložkových zárubní.

Posuvné dveře jako elegantní a praktické řešení

Zajímavou variantou bezfalcových dveří jsou rovněž posuvné dveře s variantou posuvu do pouzdra. Oproti posuvným dveřím podél zdi vyžadují sice větší stavební úpravy, ale výsledkem je velmi elegantní řešení dveřních otvorů, kdy křídlo nezabírá místo a splývá s interiérem.

Posuvné dveře do pouzdra jsou vítanou variantou zejména při řešení předělení prostor, mezi kterými panuje ruch a často se přechází sem a tam. V době provozu mohou být dveře uschované ve stavebním otvoru a pokud je nutné místnosti oddělit, stačí dveře vysunout.

Dveře podle vašich představ

Cena bezfalcových dveří je o něco vyšší než u klasických polodrážkových dveří, ale výsledkem je dokonalá harmonie prostoru. Záleží na vaší volbě, zda chcete nechat interiérové dveře zcela splynout se zbytkem stěny a zvolíte nenápadný dekor nebo sáhnete po kontrastním provedení, aby vynikla krása a jednoduchost bezfalcových dveří.

Nabídka bezfalcových dveří je stejně bohatá jako u klasických dveří a nemusíte se bát, že byste byli omezeni materiálem nebo dekorem. U obou typů interiérových dveří můžete vybírat z různých dekorů, barev i provedení prosklení.

Tipy na interiérové dveře, co si u vás doma najdou své pevné místo

Interiérové dveře Erkado jsou dveře s tradicí

Svou oblibu si získávají především díky kombinaci kvality a dostupné ceny i široké možnosti výběru dekorů a provedení. Dveřní křídla Erkado přicházejí jak s variantovou falcovou, tak bezfalcovou a vy si díky tomu můžete vybrat dveře v jednom designu, ale v různém způsobu konstrukce. Interiér si vyladíte přesně podle vašich potřeb a požadavků.

Solidní dveřní křídla Porta Doors

Odolné interiérové dveře Porta Doors nabízejí více než 30 typů provedení a více než 100 různých variant. Je tedy z čeho vybírat. Zvolit si můžete opět dveře falcové i bezfalcové i s prosklením podle vašeho uvážení.

Otočné nebo posuvné? Možné je vše.

Zmíněné značky falcových a bezfalcových interiérových dveří můžete mít nejen jako otočnou variantu, ale můžete sáhnout i po té posuvné. Otevírají se vám tak nekonečné možnosti, jak si vyladit interiér k dokonalosti a mít přesně takový typ dveří, který bude korespondovat s daným prostorem a nároky na provoz.

 

Mohlo by vás zajímat: JAKÁ POŠKOZENÍ HROZÍ PODLAHÁM A JAK SE JIM NEJLÉPE VYVAROVAT?