Svou dceru záměrně posílá do školky ve špinavém oblečení. Nad důvodem se pozastavily i učitelky

Důvody, proč matka svou dceru obléká do špinavého oblečení, jsou pro mnohé lidi naprosto nepochopitelné.

Malé holčiky si hrají ve školce i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Každý rodič malého dítěte se často potýká se špinavým oblečením. Většina z nich se ale snaží svou ratolest oblékat čistě a slušně, aby se mu ostatní třeba nesmáli nebo si učitelky nemyslely, že žijí ve špíně. Jedna z maminek však nyní šokovala ostatní svým vyjádřením, proč svou dceru posílá do školky ve špinavém a flekatém oděvu. Mnoho lidí nad jejími důvody kroutí hlavou.

Své dceři obléká špinavé oblečení

Čím zvídavější je dítě, tím špinavější má oblečení. Nejčastěji se malé děti zašpiní u jídla, protože ještě nedokáží ovládat hrubou motoriku. Při hraní venku na hřišti a v pískovišti jsou poté celé umazané, a když nastoupí do školky, nosí domů na oblečení skvrny nejen od jídla a prachu, ale i od různých barev a ostatních výtvarných potřeb. Proto učitelky vždy upozorňují rodiče, aby dětem do školky dávali starší oblečení.

Někteří na to dbají, jiní naopak své děti i přesto oblékají do drahých a zcela nových oděvů. To je ovšem již volba rodiče. S čím ale nedávno přišla matka, která se ohledně špinavého oblečení své dcery vyjádřila ve videu, jež poté zveřejnila na svém TikTokovém profilu, pobouřilo mnoho internetových uživatelů. Stejně tak se nad jejím důvodem, proč svou dceru obléká do flekatého oblečení, pozastavily i učitelky.

Pro své počínání má hned dva důvody

„Děti potřebují svobodu a být špinavé a předškolní a školkový věk k tomu poskytuje vynikající příležitost,“ cituje matčina slova web Parenting. Žena ve videu dále ukazuje ze školky zašpiněné dceřiny kalhoty, které jí obléká dále, a to proto, že nemá čas na to, je neustále prát. Navíc nemá peníze, aby si mohla dovolit kupovat stále nové oblečení. Proto dceru posílá do školky ve špinavých a flekatých oděvech. Dle jejího názoru je to tak nejlepší, protože se alespoň učitelky nemusí starat o to, aby si děti neušpinily čisté a nové oblečení.

@marla_branyan I think most preschool teachers and daycare providers would actually prefer kids NOT be in their nicest/name brand clothes bc it takes some pressure off the teachers/providers to help keep those clothes as clean as possible. Kids need freedom to be messy and dirty, and that preschool and daycare age is a great opportunity for that. #daycare #preschool #parentsoftoddlers #toddlersoftiktok #parents #parentsofpreschoolers #parentsoftiktok #daycareprovider #daycarelife #daycareworker #preschoolteacher #preschoolmom ♬ original sound – ᗰ ᗩ ᖇ ᒪ ᗩ 🔆

Je pravda, že některé skvrny, se kterými děti domů přijdou, nejdou prakticky vůbec odstranit nebo jen velmi těžko. Zda však takové oblečení používat dále, nebo jej vyhodit, to už je na volbě rodičů. Pokud si ale nevíte rady s praním odolných skvrn, na DámskémDeníku jsme jednoduchý návod na jejich účinné odstranění již zveřejňovali.

Co si o jejím počínání myslíte?

Diskuze Vstoupit do diskuze
57 lidí právě čte
Zobrazit další články