Opuštěná fenka v metru pozorovala kolemjdoucí a doufala, že jí někdo pomůže. Její životní příběh je otřesný

Kolem zoufalého zvířete prošly v metru stovky lidí, ale nikdo jí nevěnoval sebemenší pozornost. Když se konečně dostala do bezpečí, veterináři odhalili děsivou pravdu.

Hlava psa plemena pitbul i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Ke svým domácím mazlíčkům se někteří majitelé chovají neuvěřitelně krutě. Trápí je hlady a žízní, nechávají je přežívat v otřesných podmínkách, fyzicky je týrají nebo je bez zaváhání vyhodí jako odpad. Přesně to se stalo i feně pitbula, kterou někdo přivázal k zábradlí v podzemní stanici metra a nechal ji tam napospas jejímu osudu.

Vyděšené zvíře nehnutě leželo v metru

Zoufalé zvíře bezbranně leželo na nástupišti stanice newyorského metra v Brooklynu. Vyjma odpadkového pytle, který měl zřejmě sloužit jako provizorní pelíšek, tam bezohledný majitel nenechal ani misku s vodou. Ustrašená fenka nenápadně pozorovala kolemjdoucí a doufala, že jí někdo pomůže.

týraný pes v boudě

Fenka bezmocně ležela před garáží a kvůli řetězu se nemohla ani pohnout. Soused už nedokázal nečinně přihlížet

Brooklynská stanice metra, kde bylo zvíře uvázané, je podle serveru PositiveVibration velmi frekventovaná a neustále tam proudí davy cestujících. Dalo by se tedy předpokládat, že si fenky rychle někdo všimne a pomůže jí. Jenže stovky lidí prošly kolem a neprojevily o ni sebemenší zájem. Vyděšený pes seděl nehnutě jako socha celou věčnost.

Fena prožila otřesné chvíle v množírně

Teprve po několika hodinách upoutal prosebný pohled ubohého pejska Sarah Borokovou, která kontaktovala policii a organizaci na ochranu zvířat. Záchranná akce se rozjela. Během veterinárního vyšetření se odhalila děsivá pravda. Dvouletá fenka, která dostala jméno Betsey, byla využívaná pro chov v množírně. Měla za sebou už spoustu vrhů a bylo zřejmé, že štěňata šla na prodej. Když už nemohla rodit, prostě se jí zbavili.

V útulku se o vystresovaného psa postarali. „Betsey má otlaky na všech kloubech. Její nohy jsou potřísněné, jako by žila ve špíně a výkalech. Má tak zarostlé nehty, že sotva může chodit. Na těle má zažrané skvrny zřejmě od dehtu. Je nesmírně plachá, ale přítulná,“ cituje Marisu Grimshawovou z organizace na ochranu zvířat server TheDodo. Jakmile bude Betsey po rekonvalescenci, najde se pro ni nový domov.

Co říkáte na otřesný příběh roztomilé fenky?

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Zobrazit další články