Až 25 % Čechů hrozí ztráta 25 000 Kč. Kdo si nezkontroluje dost zásadní věc, ten se nedoplatí

Tato užitečná funkce na iPhonu ochrání vaše osobní údaje v případě odcizení mobilního telefonu. Každý by si ji měl okamžitě aktivovat a předejít tak dalšímu zneužití dat.

funkce na iphonu i Zdroj fotografie: benjgibbs / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Krádež telefonu je skutečně nemilá záležitost. Dnešní mobilní telefony v sobě často obsahují spoustu důležitých osobních dat uživatele, jako jsou jeho platební karty nebo dokonce osobní doklady. K tomu všemu může případný zloděj snadno získat přístup a zneužít vše k různým podvodům. Nepříjemnou situaci však může mírně zlepšit nová funkce na iPhonu, která by podobné odcizení dat znemožnila. Ukážeme vám, jak tuto funkci nastavit a ochránit tak svá osobní data před zneužitím.

Důležitá funkce na iPhonu

Nová funkce na iPhonu znepříjemní krádež telefonu každému zloději. Uživatelé tak mohou pár jednoduchými kroky ochránit svoje osobní data před zneužitím. Vše potřebné najdete v sekci Nastavení. Dále pokračujete na Face ID a následně na KódZde naleznete možnost Smazat data, kterou stačí aktivovat. Tato funkce automaticky smaže veškerá data v telefonu, pokud se do něj bude někdo snažit opakovaně dostat. Po desátém zadání nesprávného hesla tak přístroj sám data smaže a kompletně se uzavře.

smazat účet
iZdroj fotografie: mikemacmarketing / Creative Commons / CC BY-SA

Ke svým datům se stále dostanete

Nemusíte tak už mít strach, že vás krádež telefonu připraví i o veškeré osobní údaje. Data iPhonů se pravidelně zálohují na uložiště iCloud daného uživatele. Pokud při krádeži nová funkce na iPhonu všechna data smaže, uživatel k nim bude mít stále přístup na svém uložišti. Odtud je pak může znovu stáhnout, pokud se k němu odcizený telefon vrátí nebo si pořídí nové zařízení. Skutečně se jedná o velmi šikovnou funkci, kterou by v dnešní době měl mít každý mobilní telefon. Způsobů, jak zneužít osobní data, je bohužel v dnešní době neskutečně mnoho a poškozeného většinou podobné praktiky stojí spoustu peněz.

AirDrop

Máte iPhone? Pozor, jedním chybným kliknutím se vám zmizí heslo a údaje od bankovního účtu. Dostane se k nim kdokoliv

Bezcenný kus elektroniky

Funkce na iPhonu má však kromě ochrany osobních dat i další pozitivní dopad. Krádež telefonu díky ní přestane být lákavým způsobem, jak získat nový iPhone a přeprodat ho dál. Funkce totiž kromě smazání dat celý mobilní telefon uzamkne a zablokuje, takže se do něj už nikdo znovu nedostane. Díky tomu ho nemůže zloděj uvést do továrního nastavení a následně prodat jako zánovní kousek za poměrně velké částky. Místo toho mu zůstane nepoužitelné zařízení, které může tak maximálně použít jako ne příliš kvalitní těžítko. Můžeme jen doufat, že s podobnou funkcí brzy přijde i konkurenční Android.

Diskuze Vstoupit do diskuze
91 lidí právě čte
Autor článku

Veronika Helmová

Zobrazit další články