Čtvrtek 23. května 2024
Svátek slaví Vladimír, zítra Jana
Oblačno, déšť 21°C

Herečka Bára Jánová vzpomíná na Survivor hořkosladce. Co ale bylo těžší než samotná soutěž?

Video se připravuje ...
Holky na víně - Barbora Jánová: Za hubenost mě šikanovali už na základce. Teď jsem šťastná s novým přítelem!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
11. května 2024 | 05:00

Herečka, známá především ze seriálu Slunečná, toho má za sebou víc než dost. Šikanu kvůli hubenosti zažila už v dětství, vyhoření a deprese pak přišly po účasti v reality show Survivor. Jak na ni celkově vzpomíná, jaké detaily o reality show prozradila a co bylo pro ni těžší než samotná soutěž?

Barbora Jánová, známá především z oblíbených seriálů, přijala pozvání do podcastu Holky na víně. Do studia s ní vplul příval energie, smíchu a dobré nálady a na celém natáčení to bylo znát, i když se nezdráhá mluvit o těžších životních chvílích.

Vzpomínky na Survivor jsou hořkosladké

Nesnadné chvilky prožívala i v soutěži Survivor, ve které před dvěma lety doslova bojovala. Tato série byla totiž sužována covidovou epidemií, která se obloukem nevyhnula ani samotné Báře. A jak sama říká, na účast vzpomíná hořkosladce.

„Byla jsem na ostrově šest dní, pak jsem byla šest dní v karanténě. Ta byla ale pro mě těžší než celý Survivor, protože jste sama na pokoji. Nemáš tam televizi, knížku, telefon, nemáš tam nic, takže s prominutím 'čumíš' do zdi. Fakt psycho. Jediný, co tam bylo, tak hodiny, což je opravdu týrání zvířat, protože se neposouvají. Ty si myslíš, že odbily čtyři hodiny, ale je z toho půlhodina. Takže tohle bylo na psychiku těžší než samotný Survivor,“ objasnila herečka.

Hlad v hlavní roli

Nechala se slyšet, že hlad je to, co účastníka zpočátku překvapí nejvíc. „Začíná se totiž hned velkou soutěží o náčiní a o oheň, soutěž trvá čtyři až pět hodin, což ti samozřejmě vyhládne, a ještě na těch padesáti stupních,“ řekla Barbora Jánová. Je pak přirozeně složité se v mysli nastavit tak, že tě žádné jídlo opravdu nečeká.

Zuby bělejší než v domácím prostředí i zákaz dioptrických brýlí

Herečka vysvětlila i to, jak je to s hygienou na ostrově. Jako mezizubní kartáček skvěle fungovalo kokosové vlákno, používali ale také popel z ohně. „Hodně čistí a měli jsme tam paradoxně bělejší zuby než tady.“ Vzápětí pak dodala, že menstruační potřeby pro ženy jsou samozřejmostí, stejně tak opalovací krémy, ale i roztoky pro čočky pro ty, kteří mají dioptrie. „Byly ale zakázané brýle, protože lze s nimi rozdělat oheň,“ vyjasnila Bára.

Prohloubená deprese po účasti v soutěži

Herečka se netají tím, že se prožívala depresemi i syndromem vyhoření. Po soutěži se však psychické obtíže ještě více prohloubily. „Po Survivoru jsem nevěděla, jestli budu schopná ještě hrát, byly dny, kdy jsem nemohla ani vylézt z postele. Potřebovala jsem léky i terapie, nestydím se o tom mluvit,“ říká Bára o úzkostech.

Nový partner

Krev do žil jí teď vlévá nový přítel, ale zatím o něm nechce moc veřejně mluvit, protože vztah trvá teprve pár měsíců:

„Je to taková moje paní Columbová,“ směje se Bára. „Prozradím jen, že je z oboru a je trochu stydlín. Moc chceme, aby nám to vydrželo. V 35 letech vidím už priority, všechno je ve vztahu rychlejší, než bylo ve 20. A biologické hodiny bijí jako Big Ben,“ dodává herečka.

Co Báru čeká v práci? Jak zvládla kvíz o jídle, když ráda vaří a štíhlost má v genech? A jakou knížku a divadelní hru právě chystá? Sledujte nový díl pořadu Holky na víně.

Autor: Tereza Víchová, Žaneta Podlahová