Ulice: Intimnosti puberťáků a důchodců jako další hřebíčky do rakve odsuzovaného seriálu

Ulice: Intimnosti puberťáků a důchodců jako další hřebíčky do rakve odsuzovaného seriálu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Michal a Žofka učinili ve vztahu zásadní krok, ale ne každý divák jim to schvaluje. Zejména u 15letého Michala, jenž prý vypadá na 10, se zdá, že je na některé věci moc brzy. U jiných lidí na ně může být naopak příliš pozdě. Intimní sbližování Vilmy a Vildy proběhne jedině přes Lumírovu mrtvolu.

Když je na některé věci příliš brzy

Patnáctiletý Michal (Karel Klement) a sedmnáctiletá Žofka (Kateřina Ujfaluši) nedávno prožili své poprvé a od té doby posunuli vztah zase o kus dál. Zdá se, že jejich láska kvete navzdory tomu, že Žofku první milování poněkud zklamalo. Myslela si, že se po něm něco změní, že ona sama si bude připadat jiná, tak nějak více žensky, dospěleji. Ačkoli to bylo hezké, nebyl to takový zázrak, jak doufala. Kamarádka jí poradila, aby to zkrátka zkoušela dál. Příště už to určitě bude lepší. Koneckonců, cvičení dělá mistra.

Žofka tedy při nejbližší příležitosti vyrazila ke Klímovým, když nebyl doma nikdo jiný než Michal. Zatáhla ho do pokoje, kde si dopřáli další pokus. Pohled na dva teenagery svlečené pod přikrývkou však vyvolává jisté rozpaky, pobavené úsměvy i námitky. Ačkoli mnozí označují tento pár za sympatický a milý a drží jim palce, jiní diváci poukazují na to, že dospělácké hrátky by si ve svém věku ještě mohli odpustit.

Michal ostatně pořád chodí na základní školu, teprve úspěšně udělal přijímačky na střední. Je mu jen patnáct, proboha, tak kam tolik spěchá? Někteří ale samozřejmě dodávají, že v dnešní době je to normální. Opět tu tedy máme vášnivé zastánce protichůdných názorů, rozdělující se do dvou táborů.

Působí Michal vedle Žofky až příliš mladě?
Působí Michal vedle Žofky až příliš mladě? | Zdroj: TV Nova

Fandím jim, ať se mladí vydovádí.

Myslím, že jsou ještě moc mladí na to, aby už teď souložili.

„Také si myslím, že to scenáristi trochu přehnali. Michal je přece ještě deváťák. Možná, že je teď jiná doba, než v mém mládí. Také jsme byli zamilovaní, ale až takto to nikdy nedošlo.“

„Nehodí se k sobě, vůbec, on je jak desetiletý chlapec a ona vyspělá holka. Myslím si, že jí to dojde a rozejde se s ním. Přijdou mi dohromady jako malinké děti, když se baví…“

„No, začínám se bát, kam se posunou Vilda a Vilma,“ dodal zvesela další divák a otevřel vlastně podobnou, a přitom zcela opačnou otázku. Je vhodné v seriálu ukazovat sex u tak mladých lidí? Je vhodné ukazovat ho u těch podstatně starších?

Zápletka s Lumírem je „fakt trapárna“

V případě druhé otázky by Lumír (Václav Svoboda) rozhodně nesouhlasil. Podle něj není ani trochu vhodné, aby jeho stará, leč vitální matka (Jaroslava Obermaierová) provozovala s Burdou (Arnošt Goldflam) tak skandální věci, ke všemu pod Nyklovou střechou! Svůj názor nicméně dává najevo dost nezdvořile.

„Tak tohle už scenáristé přehnali. Z Lumíra udělali totálního blba. Aby se zajímal o intimitu své matky, je už hodně ujeté. Nakonec bude zkoumat, jestli nebude mít ještě sourozence, a bude Vilmu nahánět s těhotenským testem.“

„Všeho moc škodí a je teda jedno, jestli je to Lumír nebo třeba Klímovi a ostatní dlouhé, nezáživné a hlavně trapné zápletky, ale tahle s Lumírem a Burdou už je vrchol.“

Lumír se k mámě i Vildovi chová nemožně.
Lumír se k mámě i Vildovi chová nemožně. | Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři