Lenka (37): Konečně jsem narazila na toho pravého. Aspoň jsem si to myslela do chvíle, než mě podle vyměnil za exmanželku

smutná, zaražená, zklamaná
Zdroj: Freepik

Rozchod nikdy není příjemnou záležitostí. Přesto se lidé mohou rozejít důstojně a navzájem si sdělit, co bylo ve vztahu problémem, a co naopak hezké. Lenka se se všemi expartnery rozešla kultivovaně. Až na Pepu. Ten zbaběle zmizel bez jediného slova.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 11. 05. 2024 07:00

Tak tento zážitek se mnou zamával. Sedím v obýváku a nemůžu se z toho vzpamatovat. Mísí se ve mně tolik emocí, že se nepoznávám. Chvíli brečím, chvíli mám zlost a chvíli cítím odpor ke svému bývalému partnerovi, který se se mnou před týdnem rozešel.

Na muže jsem měla vždycky smůlu

Mám krásný život. Jsem zdravá. Mám fajn rodinu a kamarády. Vystudovala jsem vysokou školu a to mi umožnilo mít zajímavé zaměstnání. Nicméně jedna sféra mého života mě unavuje. A to mé vztahy s muži. Nemám štěstí. Chtěla bych už rodinu, děti a vytvořit stabilní rodinné zázemí. Nejsem náročná, ale mé vztahy vždy po několika letech krachují z nějakého závažného důvodu.

Zažila jsem už ve vztahu nevěru partnera, z jednoho se vyklubal gay, potom mám zkušenost s toxickým partnerem a ten poslední byl pro změnu zaháčkovaný v minulém vztahu. Už přemýšlím, že zajdu k psychologovi. Možná je chyba ve mně a mám nějaký problém já, něco vyzařuji, a proto přitahuji nezodpovědné a nevyspělé muže.

Poslední přítel vypadal jako slibná partie

Můj poslední partner Pepa byl manažer. Působil sebevědomě, někdy byl při jednání s cizími lidmi až arogantní a uměl si prosadit svoji. Líbilo se mi to. I já musela mít v pracovní sféře ostré lokty, a tak jsem to brala jako pozitivum. Pepa byl jinak dobrák. Byl necelé tři roky rozvedený a měl dceru v pubertě. Moc hezky mluvil o své bývalé rodině. To se mi líbilo, vnímala jsem to jako vyspělost a nadhled.

Byli jsme s Pepou devět měsíců. Vídali jsme se často a trávili spolu skoro všechny víkendy. Nenudili jsme se. Zabavili jsme se jak v přírodě, tak v divadle. Čas, kdy jsme nebyli spolu, Pepa věnoval dceři. V mých očích to byl pan úžasný. Těšila jsem se, že mě představí dceři a budeme společně jezdit na výlety. Do toho se ale Pepa moc neměl a já netlačila na pilu.

Vyměnil mě za exmanželku a ani mi to neřekl do očí

V našem vztahu jsem viděla perspektivu. Za celou dobu jsme se ani jednou nepohádali a vše plynulo opravdu příjemně. Před týdnem mi ale od Pepy přišla zpráva, kde se se mnou rozchází. Pokoušela jsem se mu snad desetkrát volat, ale telefon nebral. Zažívala jsem neskutečná psychická muka a navzdory své hrdosti jsem jela k Pepovi domů.

Bydlel v paneláku. U něj v bytě se svítilo. Zvonila jsem na něj, bouchala na dveře, ale neotevřel. Jen na mě přes dveře zakřičel: "Nechci s tebou mluvit, odejdi, prosím." Odešla jsem. Zatelefonovala jsem jeho sestře, která se mnou chodila na základku. O našem rozchodu nevěděla, ale řekla mi, že o víkendu měli doma rodinnou oslavu a na ní se ukázal Pepa v doprovodu bývalé manželky a dcery. Nezlomilo mě, že vztah skončil. To se stává. Ale že mě Pepa vyškrtnul ze svého života takto odporným způsobem a nenašel odvahu říct mi do očí, že už se mnou nechce být. Bude mi dlouho trvat, než tento zážitek překonám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Související články

Další články