Truckerský okruhový šampionát odhaluje sestavu jezdců.

Sezóna 2024 lineup odhalena

Vzrušení narůstá, když Goodyear FIA European Truck Racing Championship (ETRC) 2024 odhaluje svou sestavu jezdců připravenou na 7. ročník, 28. závodní sezónu, kde se nejlepší jezdci a týmy v Evropě připravují na ostrou konkurenci.

V čele útoku stojí pětinásobný šampion a hnací síla nedávné historie šampionátu Norbert Kiss. Ve svém #1 Révész Racing MAN byl měřítkem excelence, zajistil si po sobě jdoucí tituly a nastavil standard pro své závodníky. Kiss, který ovládl poslední tři sezony, chce obhájit svou korunu a přidat šestý titul ke své blyštivé bilanci.

Těsně za ním se honí šestinásobný šampion Jochen Hahn, odhodlaný získat zpět mistrovskou korunu. Hahnův Iveco prokázal slibnou formu během předsezonních testů a připravil půdu pro epickou bitvu se svým rivalem Kissem.

Německý závodník Sascha Lenz touží vylepšit své třetí místo z předchozí sezony a chystá se bojovat o nejvyšší pocty a prosadit svou přítomnost na pódiu.

 

André Kursim a jeho tým Don’t Touch Racing si zajistili vítězství v posledním kole roku 2023 a jsou odhodláni navázat na svůj úspěch. Se směsicí zručnosti a ambicí se Kursim v této sezoně zaměřuje na další výhry a pódia.

Poté, co v roce 2023 skončil třetí ve třídě, se John Newell pouští do své druhé kompletní sezony v Goodyear FIA ETRC. S rostoucí sebedůvěrou a odhodláním se britský závodník snaží zlepšit své výkony a prosadit se jako pravidelný uchazeč o třídní vítězství.

Po návratu s T Sport Bernau se na nadcházející sezonu připravuje španělský šampion Antonio Albacete, který si v roce 2023 zajistil čtvrté místo vedle několika pódií. Albacete využívá svých zkušeností a dosavadních výsledků a je připraven zahájit výzvu k dalším výhrám a pódiovým finišům.

Horký favorit ve třídě Chrome, německý závodník tankpool24 Steffen Faas si klade za cíl navázat na svůj úspěch z minulé sezony a v roce 2024 bude bojovat o slávu.

Clemens Hecker se snaží vylepšit své loňské šesté místo ve třídě a přináší do šampionátu hlad po úspěchu a ambicích. S několika pódii za opaskem si německý závodník klade za cíl pocítit svou přítomnost na roštu a bojovat o nejvyšší pocty.

Po loňském vítězství v Evropském titulu mladých jezdců a Poháru pořadatelů je José Eduardo Rodrigues připraven opět pokračovat ve svém úspěchu a boji o nejvyšší pocty.

Steffi Halm se vrací s německým oblečením Schwabentruck, pilotuje svůj ikonický oranžový náklaďák Iveco. S několika pódiovými vystoupeními a těsnými bitvami v minulé sezoně halm touží pokračovat ve své dynamice i v roce 2024 .

Španěl Luis Ecrnco nastupuje na hřiště s přepracovaným Ivecem, odhodlaným pokračovat v úspěchu na šampionátu. Poté, co si v minulé sezoně zajistil vůbec první celkové vítězství, touží Ecrnco letos navázat na své úspěchy a zajistit si další stříbro.

Při svém druhém celosezonním vystoupení je Mark Taylor odhodlán navázat na poučení z debutového roku a zaměří se na další úspěch v roce 2024 .

Známá tvář se letos připojí k celosezonní sestavě, protože Luke Garrett debutuje jako celosezonní jezdec. Se zkušenostmi a úspěchy ze závodění v britském šampionátu a se svými závodními vstupy v Goodyear FIA ETRC v roce 2021 je Garrett obeznámen s požadavky soutěžních závodů kamionů. Na základě svých minulých úspěchů je britský jezdec odhodlán prosadit se v evropském seriálu.

„Jsme rádi, že se za pár týdnů vrátíme na závodní okruh,“ řekla Janine Mayerová, provozní ředitelka ETRA. „Konkurence na roštu se zdá být divočejší než kdy jindy a slibuje akční sezónu závodění. S nejlepšími jezdci a týmy v Evropě, kteří se chystají čelit této intenzivní konkurenci, jsme měli v posledních několika sezonách trvale silný rošt a je skvělé vidět nepřetržité nasazení našich týmů.

Goodyear FIA ETRC 2024 startuje na Světovém okruhu Marco Simoncelli Misano v Itálii 25. a 26. května prvními čtyřmi závody sezony.

Pozn. red: Z dříve bohatého českého zastoupení v těchto  závodech již nezůstalo vůbec nic……………..:

2024 GOODYEAR FIA ETRC SEASON ENTRY LIST

 

Pozn.: všechny zápisy do sezony podléhají validaci sportovních a technických oddělení FIA.

 

 

www.fiaetrc.com

PR