Svatební inspirace pro rok 2024: Nebojte se barev, buďte kreativní a myslete na pohodlí

Svatba patří k významným událostem v životě každého páru. Ať už se vdáváte nebo jste byli pozváni na svatbu rodinného příslušníka, blízkého přítele či kolegy z práce, vždy je důležité vybrat na tuto slavnostní akci vhodné oblečení. Pokud letos plánujete svatbu nebo budete v roli hostů, podívejte se na některé z nejnovějších svatebních trendů, které dominují roku 2024.

Přestože je plánování svatby obvykle náročné, ještě o něco náročnější může být výběr správného oblečení pro novomanžele, družičky, svědky a hosty. Prvním krokem, jak vypadat na svatbě skvěle, je zjistit si, v jakém duchu se celá svatba nese, a myslet i na pohodlí.

Čtěte také: Jak se obléct na svatbu jako host? Hlavně nezastínit nevěstu a nepůsobit lacině

Nejdůležitější je pohodlí

Většina lidí, která čeká na tento významný den, touží vypadat krásně, ale už tolik nepřemýšlí nad tím, jak důležité je cítit se navíc i dobře. „Důležité je opravdu v tak významný den přemýšlet nad tím, jakým způsobem se chci cítit. Nejde jen o to vypadat krásně, ale jak se chci v ten den prezentovat,“ vysvětlila pro web Prima Ženy módní návrhářka Tereza Rosalie Kladošová, která před pár dny představila novou svatební kolekci ve Velkém sále Trojského zámku, který se stal oblíbeným místem právě pro pořádání svateb.

„Svatební šaty mnohé ženy vynesou jednou za život, proto je primární cítit se v nich příjemně a hezky,“ dodává návrhářka s tím, že v dnešní době se při výběru svatebních šatů meze opravdu nekladou. „Limity v dnešní době už nejsou. Pro klientku jsem vytvářela například tmavě fialové šaty a já sama jsem na svatbě měla šaty růžové,“ objasnila Tereza Rosalie Kladošová. Oblíbené barvy svatebních šatů jsou kromě bílé také světle modrá, zmiňovaná růžová či krémová.

Přečtěte si: Odbornice na etiketu o svatbách: 5 pravidel, která musí dodržovat všichni hosté

Dress code pro svatebčany

Návrhářka v nové kolekci předvedla jak trendy svatební šaty pro letošní rok, tak i oblečení pro svatebčany. Právě ti často tápou nad tím, co si na svatbu obléknout. Obecně platí, že se můžete setkat s třemi různými kategoriemi předepsaného oblečení. První kategorie je kategorie formálního oblečení neboli black tie, druhá kategorie je něco mezi formálním a neformálním oblečením a třetí kategorie je čistě neformální, čili casual.

„Co se týče dress code pro hosty, tak tam opět platí pravidlo komfortu. Dále samozřejmě záleží, v jakém duchu se celá svatba nese. Tematicky by svatebčané neměli přijít v černém oblečení, to jediné je trochu mimo,“ dodala módní návrhářka.

Stejně jako černá barva se na svatbu nehodí ani bílá. Oblečení v těchto barvách raději přenechte nevěstě a ženichovi. Ojediněle se může také stát, že prostředí, kde se svatba odehrává, bude k bílé barvě přímo vybízet a ženich s nevěstou tento odstín barvy budou na svatebních hostech přímo vyžadovat.

Černá barva je pro někoho symbolem elegance a především u pánů je černé sako a bílá košile naprostou klasikou. Ke svatbám v letních měsících se však nejvíce hodí veselé barvy, květinové vzory a čím dál tím více oblíbené odstíny béžové, žluté, zelené, šedé a světle hnědé barvy.

Podívejte se na rozhovor s návrhářkou Vandou Jandou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 5. 2024

Zpoždění při přijímání sdělení ze vzdáleného místa by se dnes mohlo ukázat jako frustrující, Berani. Možná se těšíte na dovolenou, ale povinnosti, které se náhle objeví, by mohly cestu odložit. Pravděpodobně to nebude nutné, ale je třeba udělat úpravy, abyste mohli dělat to, co chcete, a zároveň plnit své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.