Janet Jackson přišla při rozvodu o 232 milionů korun: Svět šokovala roky utajovaným manželstvím

René Elizondo
Zdroj: Profimedia
Janet Jackson a René Elizondo byli nejprve přáteli, postupně se z nich stali spolupracovníci, partneři a manželé.Jejich možná nejvýraznějším počinem vedle hudby byly fotky pro obálku časopisu Rolling Stone v roce 1993. Zatímco zpěvačka na nich pózovala do půl těla nahá, René jí držel ňadra. Janet a René se tajně vzali roku 1991 a vydrželi spolu osm let. O rozvod oficiálně požádal režisér videoklipů v roce 2000, rok poté, co žili v odloučení. Rozvodová bitva se táhla tři roky, Janet během ní přišla o 10 milionů dolarů.O zhruba deset let později se Janet Jackson vdala za katarského miliardáře Wissama Al Manu, se kterým má sedmiletého syna Eissu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Když Janet Jackson (57) v polovině roku 2000 oznámila, že se rozvádí s režisérem Reném Elizondem (61), byl to šok. Ne snad proto, že by od zpěvačky tento krok nikdo nečekal, ale proto, že jen málokdo tušil, že je vdaná. Rozvod pak dal Janet opravdu zabrat a přišla během něj o miliony dolarů.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 11. 05. 2024 08:30

Svazek s Elizondem se sestra popového krále Michaela Jacksona rozhodla utajit, aby konečně mohla normálně žít. "Už dětství jsem strávila pod drobnohledem veřejnosti. Občas to bylo hodně náročné, moji fanoušci to bezpochyby pochopí," napsala v oficiálním prohlášení Janet Jackson (57).

René byl pro Janet Jackson přítelem v nouzi

Přestože jen málokdo tušil, že je zpěvačka od roku 1991 vdaná, její vztah s Reném žádným tajemstvím nebyl. Sympatičtí si byli už v době, kdy Elizondo působil jako tanečník u Janetiny sestry La Toyi Jackson (67). "Když jsem se s ním poprvé setkala, procházela jsem si zrovna nelehkým vztahovým obdobím. Tak jsem mu jednoho dne zavolala a brečela mu do telefonu," přiznala Janet pro magazín EBONY v roce 1993.

"On také zrovna něco řešil se svou tehdejší přítelkyní, takže se z nás stali velmi dobří přátelé. Až ve chvíli, kdy mi bylo zhruba dvacet, jsem se do něj zamilovala. Měla jsem přitom pocit, jako bych dělala něco nelegálního, vždyť jsme byli přátelé! Jenže z přátelství obvykle vznikají ty nejlepší vztahy," poukázala.

Ti dva tak spolu začali nejen chodit, ale i spolupracovat. Elizondo pro Janet režíroval hned několik videoklipů, včetně těch k písním That's The Way Love Goes nebo Again. A byly to jeho ruce, které na neblaze proslulé obálce časopisu Rolling Stone v roce 1993 zakrývaly ňadra jinak do půl těla nahé zpěvačky.

Elizondo napadl předmanželskou smlouvu

Janet sice s Reném prozíravě podepsala předmanželskou smlouvu, nakonec jí to ale zejména vinou společné práce nebylo moc platné. Režisér navíc tvrdil, že ho k podpisu donutila. Rozhodl se proto nárokovat si 10 milionů dolarů (232 milionů korun). Údajně za to, že mu Janet jednak odmítla vydat část nemovitostí, na které měl nárok, a druhak se s ním nepodělila o zisk z turné Rhythm Nation.

Janet se jeho přemrštěným nárokům z počátku bránila. Aby také ne. Během manželství si podle jejích slov rozdělovali výdělky rovným dílem a nemohla za to, že její choť na rozdíl od ní všechny peníze prošustroval. V roce 2003 nicméně dospěla k závěru, že je lepší být o něco chudší, než se zaobírat dlouhou a otravnou rozvodovou bitvou, a svému exmanželovi požadovanou částku vyplatila.

Janet i René se po rozvodu konečně stali rodiči

Brečet ale dlouho nemusela. Už během tahanice s Reném sbalila rappera Jermaina Dupriho (51) a o deset let později se potřetí vdala, a to rovnou za katarského miliardáře Wissama Al Manu (49), se kterým si v 50 letech pořídila syna Eissu (7).

René také nezůstal na ocet. V roce 2010 se na pláži oženil s dlouhodobou přítelkyní Britt Coelho a dnes spolu mají už dvanáctiletou dceru.

Zdroje informací:
Nickiswift.com
Rollingstone.com
Closerweekly.com

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Související články

Další články