Jiří Macháček si stejně jako většina českých celebrit nenechal ujít premiéru třetí řady série Iveta, který pojednává o životě zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové.

Herec a hudebník si jako doprovod vzal svou drahou polovičku, režisérku animovaných filmů Kristinu Dufkovou a také dceru Bertu.

Ačkoliv celá rodina po projekci vyrazila i na after party, novinářům se všichni členové vyhýbali obloukem.

Nešlo ovšem přehlédnout, že dcera Berta tatínkovi jakoby z oka vypadla. Mladá slečna si už jako malá holčička zahrála po boku svého otce ve filmu Medvídek a také dabovala animovaný snímek Usnula jsem.

Od té doby se ale umělecká kariéra kariéra brunetky nijak neposunula a není tedy jisté, zda půjde ve šlépějích Macháčka.

Oblíbený herec má ještě jednoho potomka, mladšího syna Antonína. Ten ale naopak zdědil vzhled po své mamince.

Nevěří v instituci manželství

I když patří Macháček mezi nejslavnější osobnosti na české scéně, o jeho soukromí toho fanoušci příliš neví, jelikož si ho bedlivě střeží.

Se svojí partnerkou Kristínou žije od roku 2000 a do veselky se hudebník ani po téměř čtvrt století nežene.

Hudebník byl totiž v minulosti jednou ženatý a rozvod byl pro něj natolik traumatizující, že se rozhodl, že už podruhé před oltář nevstoupí.

„Jirka je rozvedený, po jedné zkušenosti už se nechce znovu ženit, nevěří v instituci manželství,“ prozradila před časem Dufková v rozhovoru pro iDnes a dodala, že jeho rozhodnutí respektuje.


Jiří Macháček se narodil 6. července 1966 v Litoměřicích. V patnácti se přestěhoval do Prahy a vystudoval kromě Konzervatoře Jaroslava Ježka i Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde získal titul JUDr.

Na DAMU se hlásil celkem čtyřikrát a když ho konečně přijali, nakonec studium nedokončil. To ho ovšem nezastavilo a v 90. letech se stal členem divadla Sklep a dostal angažmá také v Divadle Na zábradlí nebo Na Jezerce.

Kromě toho se Macháček prosadil i v rozhlase. Moderoval stanici Radia Limonádový Joe a působil v Radiu Mama.

První významnou vedlejší filmovou rolí herce byl Robert ve filmu Návrat idiota. Ovšem největší boom přišel s dnes již kultovní komedií Samotáři, která ho vynesla na vrchol. Za věčně zhuleného Jakuba získal Českého lva za nejlepší herecký výkon v hlavní roli.

Následovaly další nabídky, například do snímků Horem, pádem, Medvídek, Kráska v nesnázích, Nestyda, Ženy v pokušení, Muži v naději a mnoho dalších.

Související články