Znáte správný výsledek? Většina lidí dělá jednu chybu

Často zapomínáme na matematické dovednosti, které jsme se učili ve škole, dokud nenarazíme na hlavolam, který nám připomíná dlouho nepoužívané dovednosti. Poutavé a stimulující matematické hádanky nám umožňují osvěžit a aplikovat tyto dovednosti a poskytují vynikající příležitost pro mentální gymnastiku. Dávají vám šanci nejen procvičit svou mysl, ale také se trochu pobavit a zavést prvek překvapení a uspokojení z vyřešení problému. Čas na výzvu – zkuste vyřešit jednu z těchto hádanek!

Hádanka dne

Zapojte se hned teď a vyzkoušejte své matematické dovednosti! Vyřešte tuto hádanku, abyste si připomněli, jak zábavná může být matematika. Dokážete to vyřešit za méně než minutu? Je to skvělá příležitost, jak se na chvíli odpoutat od každodenních činností a procvičit si mozkové buňky.

Hádanka dne: 56 – 20 : 4 + 5 = ?

Abychom tuto hádanku vyřešili, musíme si zapamatovat správné pořadí operací, známé jako pravidlo BODMAS, které říká, že nejprve provádíme operace v závorkách (pokud existují), poté mocninné operace (nás v tomto případě neplatí), poté násobení a dělení zleva doprava a nakonec sčítání a odčítání také zleva doprava.

Krok za krokem:

  1. Divize: V našem vyjádření začínáme operací divize.
    • 20:4 = 5
  2. Odečítání: Poté provedeme odčítání:
    • 56 – 5 = 51
  3. Sčítání: Nakonec přidáme poslední číslo:
    • 51 + 5 = 56

Pokračování na další straně