Povlak na čočce fotoaparátu iPhone 16 Pro by mohl snížit odlesky objektivu

Únik o iPhonu 16 Pro tvrdí, že na čočce fotoaparátu bude použit nový povlak, který by mohl omezit záblesky a zlepšit kvalitu obrazu. Již se opakovaně říkalo, že iPhone 16 Pro dostane čtyřhrannou čočku, která byla dříve exkluzivní pro iPhone 15 Pro Max. Nová fáma říká, že další modely Pro dostanou nový povlak čočky.

Jak tato technologie funguje?

Podle únikáře s přezdívkou Yeux1122 Apple použije na nových iPhonech technologii zvanou Atomic Layer Deposition (ALD).

ALD vytváří velmi tenký film – jen několik nanometrů silný – který lze překrýt na čočky. Může být aplikován velmi přesně a rovnoměrně na povrchy, jako jsou zakřivené čočky. Výrobci automobilů to již zkoušejí jako způsob, jak snížit chyby způsobené odleskem objektivu v kamerách používaných EV pro kontrolu jízdních pruhů.

Přidáním toho, co je ve skutečnosti filtr, by měly fotoaparáty iPhone 16 Pro omezit odlesky. Lanzuk tvrdí, že dojde i na další, blíže nespecifikovaná vylepšení kvality fotografie. Jednou z takových výhod bude pravděpodobně redukce duchů, kdy se světlé prvky obrazu mohou jevit jako duplikované. Ghosting a vzplanutí jsou možná dvě největší kritiky, které fotoaparáty Apple iPhone stále dostávají.

Yeux1122 má tendenci mít pravdu v oblasti úniků a často se zdá, že opakuje další zprávy. Měl pravdu v tom, že displeje ProMotion a Always-On byly omezeny na modely iPhone 15 Pro, ale také se jasně mýlil ve zmatené zprávě o tom, že Apple dokončil práci na svém vlastním 5G modemu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Předchozí článek

Apple zkoumá, jak vyrobit dokonalou peněženku MagSafe a pouzdro na iPhone

Následující článek

Budoucí Apple Pencil může fungovat na iPhonu a nikdy nebude potřeba nabíjet

Související články