Radka (35): Rodiče mi odmítají hlídat děti. Zastání jsem paradoxně našla u tchyně

kyprá, boubelatá
Zdroj: Freepik

Radka s manželem touží po velké rodině, a proto si pořídili tři děti rychle po sobě. Dan hodně pracuje a Radka je na vše sama. Pracující rodiče jí pomoci nedokázali, za což je Radka odsoudila. Pomocnou ruku našla u tchyně, kterou záměrně chválí před rodiči.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 11. 05. 2024 10:00

Cítím se neskutečně unavená. Děti mi dávají zabrat. Nestíhám uklízet a jídlo často objednávám z restaurace, protože nevím, kdy bych ho vařila.

Pracující rodiče mi odmítli pomáhat s dětmi

Moji rodiče pracují, a tak mají čas vídat vnoučata jen o víkendu. Požádala jsem je, zda by u nich děti nemohly být přes noc, abychom si s manželem trochu odpočinuli. Omluvili se s tím, že by tři děti na celý víkend hlídat nezvládli. Byli by v následujícím pracovním týdnu unavení. Má nespokojenost s rodiči tak rostla.

Kdykoliv k nim přijedeme, hrají si s dětmi, ale musíme tam s manželem být. Neskutečně mě štve. Při jedné z hádek mi rodiče nastínili následující scénář návštěv: "Radko, každou sobotu přijeďte na oběd. Potom vezmeme děti na procházku a ty si můžeš s Danem schrupnout na gauči. Víc ale nezvládneme. Možná až budou větší."

Tchyně mi nabídla pomocnou ruku

Pravým opakem je moje tchyně. Když jsem se jí svěřila s přístupem svých rodičů, divila se. Tchyně na rozdíl od nich tvrdila, že hlídání vnoučat je pro prarodiče radost. Zkrátka už od začátku jsem viděla, že tchyně má stejné názory jako já a budeme si rozumět.

Tchyně je v důchodu, a tak jsem jí navrhla, že by se mohla pro začátek dvakrát v týdnu potěšit s dvouletou vnučkou. Ráno ji Dan přiveze a večer vyzvedne. Tchyně žije sama, tak jí společnost přijde vhod. Po pár týdnech zvládla hlídat všechny děti i přes noc. "Radunko, jsem z toho dost unavená, ale v jiné dny si odpočinu," smála se tchyně.

Děti babičku z tátovy strany milují

Alespoň dva víkendy v měsíci se snažíme zajet ke tchyni. Když manžel pracuje, vyrazím tam s dětmi klidně sama. Musím uznat, že tchyně je báječná. Vždy na nás čeká upečený koláč a máme povlečené postele. Nechává nás s manželem odpočívat a hraje si s dětmi. K tomu jí vozíme děti i ve všední den. Trápím se tím, že moji rodiče nejsou tak báječní jako manželova matka.

Kdykoliv se sejdeme na rodinné oslavě, zmíním skutečnost, jak děti milují babičku z tátovy strany a jak se o ně krásně stará. Pevně věřím, že rodičům jednou dojde, jakou chybu dělají. Vůbec se nesnaží nám pomoci a budovat si vztah s vnoučaty. To, že je navštívíme jednou za týden nebo že vezmou děti do kina, podle mě rozhodně nestačí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Související články

Další články