Princeznu Pampelišku zničil alkohol. Její syn ale vnímá smrt i po dvaceti letech jako nedořešenou

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Filip Cap
Zdroj: Profimedia

Herečka Klára Jerneková zemřela v roce 2003. Bylo jí tehdy teprve 53 let. Osud umělkyně, která se zapsala do povědomí fanoušků především jako princezna Pampeliška, je smutný. A jejímu synovi Filipu Čápovi připadá i po letech smrt matky nedořešená.

Jerneková si mimo jiné zahrála i v seriálu Hotel Herbich, kde její postava holdovala alkoholu. A to se bohužel stalo i v realitě. V soukromém životě se jí dobře nevedlo, proto začala hodně pít. To nakonec v kombinaci s léky, které brala, vedlo k její smrti, píše Blesk.

Závislost ji zničila

Herečka měla s alkoholem problémy dlouhodobě. Začalo to kvůli jejím vztahům s muži. Následně kvůli závislosti ztratila počet nabídek na práci. Čím hůř na tom byla, tím větší měla důvody k pití.

„Vůbec to nečekala. A ztratila smysl života,“ řekl deníku Aha! před lety její syn. Co se týče léčby, o té nechtěla ani slyšet. „Musela by jít dobrovolně, ale k tomu ji nikdo nepřinutil. Nakonec pila tajně a tvrdila, že už nepije,“ doplnila kdysi její kamarádka Ljuba Skořepová.

Nedořešená smrt mámy

Herečka na sebe zanechala vzpomínky v podobě svých rolí, také po ní ale na světě zůstal syn, který zdědil její herecké nadání. Filip Čáp se objevil například v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Ačkoli si herec uvědomuje, že měla jeho maminka problémy s alkoholem, podle jeho slov nemusel přímo stát za její smrtí. „Nechal jsem udělat toxikologickou pitvu maminky, kde se ukázalo, že neměla v sobě ani alkohol, ani prášky. Takže to působí dojmem naaranžovanosti a ta smrt mi přijde nedořešená,“ nechal se nedávno slyšet.

Ačkoli Jerneková zemřela už před více než 20 lety, její syn se stále nesmířil s tím, jak byl případ uzavřen. Lékaři sice vyloučili cizí zavinění, Čáp nicméně tvrdí, že jeho maminka kolem sebe měla na sklonku života lidi, kteří z ní tahali peníze. Možná tak mohli za její smrt minimálně psychicky.

Zdroj: Blesk, Aha!, iDNES, Super

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články