Drsný thriller s Rytmusem zboural Netflix! Stačily mu na to dva dny

Zdroj: CinemArt

Po třech měsících od premiéry v kinech, uvedl Netflix slovensko-český thriller Válka policajtů. Novinka od tvůrců Svině nedala konkurenci žádnou šanci a Netflix v Česku ovládla již po dvou dnech od zařazení. V kinech přitom zaznamenala těžkou bídu a podle webu Kinomaniak si ji na českých plátnech nenechaly ujít pouze 2 770 diváků.

Válka policajtů je nový politický akční thriller z pera populárního novináře a spisovatele Arpáda Soltésze. Jeho kniha Sviňa rezonovala již před čtyřmi lety a to nejen na knižním trhu. Její stejnojmenné úspěšné filmové zpracování do slovenských kinosálů nalákalo téměř 400 000 diváků.

Čtěte také: Na Netflix míří česko-slovenský thriller o zombie droze. Po dvou měsících od kino premiéry

Děj příběhu Válka policajtů se odehrává v košickém podsvětí 90. let během vlády Vladimíra Mečiara. Diváci budou mít opět příležitost nahlédnout do reality tehdejšího života, o které možná ani netušili nebo raději ani vědět nechtěli.

Snímek natočil jako svou samostatnou režijní prvotinu Rudolf Biermann, jeden z vůbec nejzkušenějších slovenských producentů, který má na kontě desítky filmů. Zmiňovanou Sviňu ještě spolurežíroval s Mariannou Čengel Solčanskou, do Války policajtů se už pustil sám.

„Podobně jako české seriály Devadesátky či Případy 1. oddělení popisuje Válka policajtů kriminální podhoubí 90. let – tentokrát však na ještě o poznání divočejším Slovensku. Jako atmosférická kriminálka ze specifické doby s pichlavým přesahem do současnosti snímek poslouží, dokáže však i zmást a otrávit kvůli své nepřehledné a rozhárané struktuře,“ píše v recenzi na Kinoboxu Mojmír Sedláček.

Válka policajtů je na Netflixu od 8. května.

Kompletní žebříček nejsledovanějších filmů na Netflixu k 11. 5.

  1. Válka policajtů
  2. Nevěstina máma
  3. Tajemství neandrtálců
  4. Mimoni 2: Padouch přichází
  5. Bez polevy
  6. Ženy a život
  7. Něco jako líbánky
  8. Jedeme na teambuilding
  9. Finále: Útok na Wembley
  10. Datel Woody jede na tábor