Pamatujete na brunetku ze seriálu Scarlett? I po šedesátce je stále krásná

Brunetka s drzýma očima a lehce pokřiveným úsměvem byla ikonická Scarlett. životem zkoušená žena, která se osudově zamilovala do Rhetta Butlera. Slávu jí však přinesly i další projekty, v nichž ztvárnila více než 80 rolí, byť vedlejších. Pak se provdala za hollywoodskou hvězdu.

Joanne Whalley se nikdy nesnažila upoutat pozornost veřejnosti, a proto se o ní pravděpodobně ví tak málo. Vždy nechávala za sebe mluvit své dílo, zřídka poskytovala rozhovory a nikdy nelpěla na své slávě.

Herečka se narodila v anglickém Salfordu a před kamerou se objevovala již od útlého věku, kdy hrála v dlouholeté britské telenovele Coronation Street a později v seriálu Emerald Farm.

Kromě televizních rolí měla herečka úspěšnou divadelní kariéru, hrála v různých kapelách a koncem 80. let se objevila v řadě úspěšných velkofilmů. Byla nominována na cenu BAFTA pro nejlepší herečku za dramatický seriál Na pokraji temnoty a uspěla také ve filmech Zpívající detektiv a Případ Profumo o skandálu, který otřásl britskou vládou v 60. letech.

Významnou roli bojovnice Sorshy ztvárnila ve fantasy filmu Willow, ale hlavně se během natáčení seznámila se svým budoucím manželem. Bláznivě se zamilovala do hereckého kolegy Vala Kilmera a o několik měsíců později, v roce 1988, se vzali.

Joanne nikdy neváhala opustit Anglii a přestěhovat se do zahraničí, aby dosáhla úspěchu jako herečka. Stala se legendární Scarlett.

Pokračování na další straně