Na HBO Max přistála nejpohodovější komedie posledních let. Snímek o cestování v čase natočil režisér Lásky nebeské

Zdroj: Universal Pictures

Richard Curtis uchvátil diváky svou Láskou nebeskou, ale i jeho následující počin Lásky čas se setkal s velmi vřelým přijetím. Příběh mladého Tima, který zjistí, že má dar cestovat do minulosti, je od pátku dostupný na HBO Max.

Na vysoko nastavenou laťku se navazuje těžko. Láska nebeská zářila hvězdami britské kinematografie a skvěle propracovaným scénářem, který umně propojoval jednotlivé příběhy. Vzniklý propletenec neodhaluje jen okamžiky plné lásky a štěstí, ale i odvrácenou stránku mezilidských vztahů – nevěru, zklamání, bolest, strach, nenaplněná očekávání. Lásky čas tuto formu mnohovrstevnatosti nenabízí: je pohádkovější, naivnější a idealističtější.

Čtěte také: Ambiciózní sci-fi seriál o alternativních realitách je tady! Zhlédnout můžete první dvě epizody

Hlavní hrdina Tim (Domhnall Gleeson) má harmonickou rodinu a v jednadvaceti potká tu pravou (Rachel McAdams). Idylce dopomáhá důležitá nadpřirozená schopnost, díky které mohou muži z Timova rodu cestovat v čase. Vrací se však pouze k momentům, u kterých byli sami přítomni. To se Timovi vážně hodí, protože je to sice milý a hodný chlapec, ale v kontaktu se ženami zrovna nevyniká. K tomu, aby sbalil svou vyvolenou, potřebuje hned několik pokusů.

Po zhlédnutí snímku Lásky čas si uvědomíme, co pro nás znamenají naši blízcí a kolik lásky kolem sebe máme. Ačkoli je to tak trochu agitka, její smysl je záslužný. Takové popostrčení občas potřebujeme. Filmové příběhy nás totiž někdy nasměrují k něčemu, co snadno v našem uspěchaném světě přehlédneme. Lásky čas je sice naivně idealistický snímek, ale emoce a náladu, jaké dávkuje, jsou čisté a působivé.

Lásky čas je na HBO Max od 10. května.

Zdroj: Universal Pictures