Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Portugalskou rallye vede Ogier, jeho kolega Rovanperä havaroval

Portugalskou rallye vede před závěrečným dnem Sébastien Ogier. Osminásobný mistr světa v čele vystřídal týmového kolegu Kalleho Rovanperäho, který po havárii druhou etapu nedokončil. 

Kalle Rovanperä
zdroj: twitter.com/OfficialWRC

Ogier vede s náskokem 11,9 sekundy před rivalem z Hyundaie Ottem Tänakem z Estonska a v neděli bude usilovat o šestý triumf v Portugalsku, kterým by se odpoutal v čele statistik od Fina Markku Alléna. Po minulém úspěchu v Chorvatsku se mu zároveň skýtá šance zakulatit počet vítězství v MS na 60.

Rovanperä nejprve potvrdil průběžné vedení nejrychlejším časem v desáté rychlostní zkoušce, ale hned v té další po jezdecké chybě v pravotočivé zatáčce trefil strom a šel s vozem přes střechu. Dvojnásobný mistr světa v soutěži nepokračoval, a pokud se do ní v neděli vrátí, pak s velkou penalizací.

Ogiera ve vedení ještě krátce vystřídal skvěle jedoucí Tänak, ale poškozená pneumatika jej srazila zpět. To už na startu nebyl ani další jezdec Toyoty Takamoto Kacuta, který musel opustit třetí místo s poškozeným závěsem zadních kol.

Už s více než minutovým odstupem za Ogierem následuje na třetím místě lídr šampionátu Thierry Neuville z Belgie. Vedení v šampionátu si pilot Hyundaie před závěrečným dnem upevnil, protože jeho největší rival a týmová jednička Toyoty Elfyn Evans bral podle nového systému hodnocení po sobotě body jen za šesté místo.

Patnáctý je Martin Prokop s fabií. V neděli vyvrcholí pátý díl mistrovství světa čtyřmi rychlostními testy.

Portugalská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích – po 2. etapě:

1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 3:01:55,8, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -11,9, 3. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1:11,4, 4. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -1:25,6, 5. Fourmaux, Coria (Fr./Ford Puma) -1:32,9, 6. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -3:23,8, ...15. Prokop, Ernst (ČR/Škoda Fabia RS) -13:29,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články