Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kvěch poprvé zvítězil, ale do semifinále Grand Prix ve Varšavě nepostoupil

Druhé kolo FIM Speedway Grand Prix se konalo ve Varšavě a na jeho startu se představil i český reprezentant Jan Kvěch. Dvaadvacetiletý plochodrážní jezdec navazoval na dvanácté místo a šest bodů z první Velké ceny v Chorvatsku. V Polsku si připsal první vítězství v rozjížďce, ale do semifinálových bojů nepostoupil a skončil třináctý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Tříbodová jízda Jana Kvěcha

Kvěch, který je po úspěchu v loňské kvalifikaci poprvé plnohodnotným jezdcem seriálu Grand Prix, ovládl svoji druhou jízdu. Nechal v ní za sebou zkušeného Švéda Fredrika Lindgrena, německého držitele trvalé divoké karty pro start v MS Kaie Huckenbecka a domácího Mateusze Cierniaka.

Nakonec ale získal celkově v pěti jízdách o bod méně než při premiéře v Goričanu, do semifinálových bojů nepostoupil a skončil třináctý. V průběžné klasifikaci mu patří 14. místo.

Finálovou jízdu před více než 50 000 diváky vyhrál osmatřicetiletý světový šampion z roku 2017 Australan Jason Doyle před úřadujícím mistrem světa a domácí hvězdou Bartoszem Zmarzlikem. Třetí skončil Brit Robert Lambert a posledním finalistou byl Slovák Martin Vaculík.

Seriál bude pokračovat za týden německou Grand Prix v Landshutu a za další dva týdny přijde na řadu pražský závod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články