Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Chcete hodinky z Titaniku nebo od Schumachera? Ne všechny luxusní hodinky jsou ale dobrá investice

Náramkové hodinky Patek Philippe z roku 1987 při aukci v Ženevě v roce 2012. Foto: ČTK, Profimedia
Náramkové hodinky Patek Philippe z roku 1987 při aukci v Ženevě v roce 2012. Foto: ČTK, Profimedia

Luxusní náramkové hodinky mohou být symbolem postavení, movitosti, stylu, vkusu i investice do budoucna. Hodinky, které za sebou mají zajímavé majitele či osud, se v aukcích draží za miliony dolarů. Mnoho zákazníků tak začalo investovat i do „obyčejnějších“ luxusních kousků. Jak ale ukazují zkušenosti prodejců, ne vždy se musí investice vyplatit.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Za bezmála 1,2 milionu liber (35,6 milionu korun) se před několika dny v aukci vydražily zlaté kapesní hodinky, které patřily nejbohatšímu cestujícímu na palubě Titaniku, obchodníkovi Johnu Astorovi.

Hodinky se prodaly za desetinásobek očekávané aukční ceny a staly se tak nejdražším předmětem z Titaniku, který se kdy vydražil.

Zlaté hodinky byly nalezeny po potopení Titaniku u Astorova těla. Kromě nich měl u sebe i 

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Historie

Móda

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější