Airbus A350F může zpozdit rozšíření nákladových dveří

  • 12.05.2024 07:33

Airbus opakovaně ujišťuje, že termín uvedení do provozu nákladního A350F je rok 2026.

Leasingová společnost Air Lease Corp vyjadřuje obavy, že opakovaně slíbený termín uvedení do služby (EIS) může být prodloužen. Airbus se údajně rozhodl zvětšit hlavní nákladové dveře, což může prodloužit certifikační proces. Air Lease Corp uvádí, že jedná s potenciálním zájemcem o verzi A350F.

Ještě před zmíněnou modifikací Airbus uváděl, že A350F má z letadel v této kategorii vůbec největší nákladové dveře. Původní šířka nákladových dveří je 4,4 m, což má usnadnit nakládání/vykládání natolik rozměrných nákladů, jako jsou motory Rolls-Royce Trent XWB nebo General Electric GE9X.

Dodavatelem systému nakládání a manipulace s nákladem jsou firmy Ancra International a Curtiss-Wright. Má se jednat o nejmodernější a nejbezpečnější systém.

Airbus rovněž zvýšil max. hmotnost přepraveného nákladu ze 109 na 111 tun. Maximální dolet letadla je 8 700 km (Foto: Airbus, @rschuur_aero)


Fotografie k článku



Komentáře



Nebyly vloženy žádné komentáře.

Partneři


Reklama
Používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s tím, že využívá pro analýzy a přizpůsobení obsahu soubory cookie. Další informace