Carolina zdolala v NHL Rangers a odvrátila první mečbol

foto Utkání 2. kola play off hokejové NHL Carolina - New York Rangers, 11. května 2024. Útočník Hurricanes Martin Nečas (vpravo) a obránce Rangers Erik Gustafsson.

New York - Hokejisté Caroliny oddálili po výhře 4:3 nad New York Rangers vyřazení a v semifinále Východní konference NHL snížili stav série na 1:3. Zápas rozhodl v 57. minutě Brady Skjei gólem v přesilové hře. Martin Nečas nebodoval, ale patřil s pěti pokusy k nejpilnějším střelcům vítězů a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Dallas zvítězil v Coloradu 4:1 a vede 2:1 na zápasy.

Fotogalerie

Carolina vedla v sedmé minutě 2:0 a po úvodní třetině 3:1. Skóre otevřel střelou z levého kruhu Jevgenij Kuzněcov a na něj navázal z dorážky Stefan Noesen. Z úniku snížil Will Cuylle, ale trefou z předbrankového prostoru vrátil Sebastian Aho domácím dvougólový náskok.

"Dostali jsme se v úvodu do problémů. Nemyslím si ale, že jsme nebyli připraveni na zápas. Bojovali jsme, útočili. Šance si vytvářely oba týmy rovnoměrně. V obraně jsme si ale mohli v první třetině vést trochu lépe," vysvětlil kouč Rangers Peter Laviolette.

Rangers manko smazali. Barclay Goodrow se prosadil ve 33. minutě tečí a na začátku třetí třetiny nachytal Alexis Lafreniere střelou ze záporného úhlu brankáře Frederika Andersena. "Musíte to hodit za hlavu tak rychle, jak to jen jde, a soustředit se na další zákrok," popsal Andersen své rozpoložení po gólu.

Zápas rozhodl v čase 56:49 obránce Skjei tvrdou ránou od modré čáry a využil první přesilovou hru Caroliny v sérii. Rangers zkoušeli ještě dlouhou hru bez gólmana, ale rvní prohru v letošním play off neodvrátili.

"Do každého zápasu se snažíte jít sebevědomý a věříte, že můžete být tím, kdo rozhodne. Samozřejmě se to nestává často, ale je to určitý způsob našeho nastavení vyhrát zápas," uvedl Skjei. "Hokej je někdy zvláštní. Ze všech čtyř zápasů byl tento zřejmě nejméně povedený. Ale žijeme a to je nejdůležitější," doplnil kouč Caroliny Rod Brind'Amour.

Dallas se ujal vedení v závěru úvodní třetiny po střele Logana Stankovena švihem z předbrankového prostoru. Zhruba v polovině zápasu vyrovnal Mikko Rantanen, který po průniku Nathana MacKinnona doklepl puk do prázdné branky. Ve 36. minutě se trefil zblízka pod horní tyč Tyler Seguin a zbývající dva góly padly při hře domácích bez brankáře. Výhru Stars zpečetili Seguin a Stankoven. V sestavě vítězů opět scházel Radek Faksa.

"Trenér asi nikdy neřekne, že tým odehrál dokonalý zápas, ale náš výkon se mu hodně blížil. Tohle byl téměř perfektní venkovní zápas," uvedl trenér Dallasu Peter DeBoer.

Jeho svěřenci ztratili v úvodním utkání vedení 3:0 a prohráli. Ve druhém stáhlo Colorado čtyřbrankový deficit na 3:4. Tentokrát si ale nejlepší tým Západní konference NHL dlouho těsný náskok bez velkých problémů pohlídal. "Hráli jsme chytře a nenechali se vylučovat. Neměli ve třetí třetině mnoho šancí. Jsem rád, že jsme se poučili z našich chyb v zápase 1 a 2," doplnil Jake Oettinger, který zastavil 28 střel a byl po Seguinovi druhou hvězdou utkání.

Trenér Colorada Jared Bednar litoval, že jeho tým v úvodních dvou třetinách nevytěžil víc z aktivity. "Došel jsem k závěru, že bychom měli Oettingerovi trochu více ztížit jeho práci. Více mu clonit a vytvářet více závarů," uvedl Bednar. "V první třetině jsme měli dobré šance, ale neprosadili se. Ve druhé jsme tlačili, tlačili, tlačili a poté udělali jednu chybu, kterou oni hned potrestali. Hráli jsme čtyřicet minut opravdu dobře, ale prohrávali jsme," konstatoval.

2. kolo play off NHL:

Východní konference - 4. zápas:

Carolina - NY Rangers 4:3 (3:1, 0:1, 1:1)

Branky: 2. Kuzněcov, 7. Noesen, 16. Aho, 57. Skjei - 9. Cuylle, 33. Goodrow, 43. Lafreniere. Střely na branku: 31:25. Diváci: 19.074. Hvězdy zápasu: 1. Skjei, 2. Aho, 3. Nečas (všichni Carolina). Stav série: 1:3.

Západní konference - 3. zápas:

Colorado - Dallas 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky: 31. Rantanen - 19. a 60. Stankoven, 36. a 59. Seguin. Střely na branku: 29:23. Diváci: 18.131. Hvězdy zápasu: 1. Seguin, 2. Oettinger, 3. Stankoven (všichni Dallas). Stav série: 1:2.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 23. května 2024

Očekáváme v 14:00 22°C

Celá předpověď