Kouzlo hádanek

Kouzlo každé hádanky spočívá v hledání řešení. K tomu ale nevede vždy ta nejjednodušší cesta. Někdy zkrátka nevidíme, co na obrázku je, protože to naším očím z nějakého důvodu zůstává skryté. 

Proto je potřeba u podobných hlavolamů nevynechat žádný, byť nejméně důležitý a nápadný, detail. Jen tak budete schopní nalézt správné řešení. 

Příkladem takové hádanky je i ta naše. Na první pohled legrační obrázek však ukrývá víc, než se může zdát. Kromě tatínka s dcerou v náručí, která si právě vybírá svůj dort, jsou na něm také skryté tváře. 

To zní trochu děsivě. Přesto se nikdo nemusí bát. Tváře vás rozhodně děsit nebudou. Jen je potřeba je objevit. S trochou štěstí to zvládne naprosto každý. 

Podívejte se pozorně na náš obrázek. Co přesně vidíte? Projděte si obrázek jako celek. Pak nastavte časovač svých hodinek na pouhých 10 vteřin a zapnětě ho. V tento okamžik rychle projděte všechny detaily. 

Cíl je jasný. Odhalit tváře, které dosud byly naším očím skryté. Pamatujte, že je potřeba dívat se i tam, kam by vás to nikdy předtím nenapadlo. 

Vidíte je? 

Optické iluze mají schopnost pracovat s představivostí naší mysli a vyzývají nás, abychom vnímali realitu novými a neotřelými způsoby. Díky tomu získáme nový vhled do fungování naší mysli. 

11 hádanek, které prověří vaše IQ

Zdroj: Youtube

Je třeba rozeznat jemné obrysy, tvary a stíny, které se skrývají v obraze a které zobrazují tváře. Vidíte je? Pokud jste je objevili, pak vám gratulujeme. Pokud ne, nevadí. Aspoň jste procvičili svou mysl a to je něco, co se počítá. 

Řešení hádanek v podobě optických klamů působí na náš mozek jako mentální trénink, který zdokonaluje naše schopnosti řešit problémy a zvyšuje kognitivní flexibilitu. Posouváním hranic našeho vnímání stimulujeme nervové dráhy mozku, které pomáhají zmírnit úpadek kognitivních schopností souvisejících s věkem.

Odbornící se shodují, že pravidelné řešení těchto vizuálních hádanek přináší celou řadu výhod. Tou hlavní je, že díky těmto tréninkům posílíte svůj mozek a zajistíte mu potřebnou vitalitu na dlouhé roky dopředu. 

Lidé, kteří jsou zdatní v luštění optických klamů, se vykazují bystřejší pamětí a lepším zpracováním myšlenek. Kromě toho tito jedinci vykazují zvýšenou kreativitu, která je propojená s jejich bystrými pozorovacími schopnostmi.

Kouzlo optických klamů spočívá nejen v jejich schopnosti nás zmást a pobavit, ale také v jejich potenciálu rozvíjet všímavost k detailům.

Podařilo se vám ve stanoveném čase odhalit všechny čtyři skryté tváře? Pokud ne, níže naleznete řešení. Všechny čtyři tváře se samozřejmě nacházejí ve vitríně se sladkostmi. 

Zdroje: timesofindia.indiatimes.com, www.mirror.co.uk, www.thesun.co.uk