Elán nekončí: Má novou píseň a chystá i koncerty

Elán nekončí: Má novou píseň a chystá i koncerty

Foto: Pavel Gwužď / Nextfoto

Publikováno:
3 min
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.

Pokud jste si mysleli, že o kapele Elán už neuslyšíte, spletli jste se. Skupina má novou písničku, která rozhodně není poslední, a chystá i koncerty. Už na podzim vystoupí v Praze a Bratislavě. Nahrává také nové skladby a chystá koncert se symfonickým orchestrem.

Znova sa ma dotkni

Nová skladba kapely Elán se jmenuje Znova sa ma dotkni a jejím autorem je Ľubo Horňák. Skladba vychází v květnu a načasování je skvělé. Nová písnička je totiž stejně jako celý květen plná lásky a něhy. Porovnávat ji klidně můžeme se staršími hity „Čakám ťa, láska“ nebo „Len kým tu si“. 

Skladbu složil Ľubo Horňák, který je dlouholetým klávesistou Elánu. Píseň mu pomohla s tím, aby se vyrovnal se ztrátou blízké osoby. Jedná se tedy o velmi osobní a intimní skladbu. Nyní Horňák doufá, že písnička pomůže i dalším lidem. Text ke Znova sa ma dotkni napsal Juraj Soviar, jeden z dvorních textařů kapely. 

Píseň je kombinací všeho, co fanoušci skupiny Elán milují, a především je plná emocí. S textem se dokáže ztotožnit téměř každý. Skladba Znova sa ma dotkni se může pyšnit kvalitní hudbou, která posluchače dojme. Má silný text i příběh, rozhodně se nejedná o píseň, kterou si poslechnete a zapomenete na ni. Znova sa ma dotkni vám zůstane v hlavě a v srdci dlouhou dobu. Píseň zpívá Jožo Ráž a přistupuje k ní se vší úctou. Je si totiž vědom, že ji její autor složil pro svou lásku, která ho navždy opustila.

Tato skladba je předzvěstí nové desky. Avšak to, kdy nová deska vyjde, je zatím ve hvězdách. Doufejme, že se jí dočkáme co nejdříve.

Koncerty Elánu

Poslední koncert Elánu se konal v roce 2018. Nyní ale kapela chystá návrat na koncertní pódia. Letos na podzim zahraje v hlavních městech Česka i Slovenska. Koncert v Praze je naplánován na 20. a 21. září, koncert v Bratislavě na 27. a 28. září. Chystají se i vystoupení se symfonickým orchestrem, a to konkrétně Bohemian Symphony Orchestra Prague. Bude se jednat o klasický rockový koncert v doprovodu symfonického orchestru. 

Reklama

Kapela Elán

Čerstvá krev v kapele

Řady Elánu nově rozšíří mladý Pavol Bartovic. Hrát bude na klávesy a s kapelou by měl začít zkoušet v květnu. Jak se zdá, kapela tedy bude fungovat i poté, co vloni přišla o jednoho z členů. Po krátké a těžké nemoci zemřel Vašo Patejdl. Bylo mu 68 let. 

Ostatně právě Vašovi Patejdlovi budou určeny chystané koncerty. Kapela zahraje na jeho počest. Muzikanti se na pódiu vrátí do období osmdesátých let, kdy se kapela věnovala spíše rockovější muzice. Na koncertech ale zazní i písně z doby, kde ještě Vašo Patejdl nebyl členem Elánu.

Reklama
Reklama