Když mě ODS vyhodí, odejdu bez vulgarit, řekl Novotný. Poté se sprostě pustil do Zahradila

Pavel Novotný

Marek Benda a Radek Vondráček se vyjádřili k výrokům Pavla Novotného

Jestli mě ODS vyhodí, nebudu do ní kopat. Na to mám Petra Fialu a tu stranu moc rád. Na sociálních sítích to uvedl řeporyjský starosta Pavel Novotný, který čelí ostré kritice za svůj nedávný výrok o Aničce Slováčkové. I když Novotný v dotyčném tweetu slíbil, že v případě vyhazovu odejde bez vulgarit, hned vzápětí se ke sprostotám uchýlil. „Je to akce Zahradila a téhle zm*dské kliky,“ pustil se komunální politik do svého spolustraníka, s nímž vede dlouholeté spory.

„23 let manželství. Krize byly. Jestli mě teď vyhodí, nebudu do strany kopat. Na to mám Petra (Fialu) a tu stranu moc rád. Je to akce (Jana) Zahradila a téhle zm*dské kliky. Sám jsem jim nahrál, půjdu s hlavou vztyčenou. A bez vulgarit,“ napsal Novotný na sociální sítí X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tenhle pán se chce jen zviditelňovat. V rodině jsme na to zvyklí, řekla Slováčková o Novotném

Dost možná tak reagoval na slova šéfa poslaneckého klubu ODS Marka Bendy z nedělní Partie. „Co pan Novotný napsal, bylo absolutně za čarou. Děti se do politiky netahají. Jako předseda pražské ODS jsem to odsoudil hned druhý den. Ještě se o tom určitě budeme bavit,“ zmínil dlouholetý poslanec ve vysílání CNN Prima NEWS.

Od moderátorky Terezie Tománkové pak Benda obdržel přímou otázku, zda chování Novotného není na vyloučení ze strany. Jeho odpověď však byla nepřímá: „Podle mého názoru překročil některé hranice, které se v politice překračovat nemají.“

Benda rovněž naznačil, že vyloučení člena ODS není zrovna jednoduchou záležitostí. „Máme nějaké vnitrostranické mechanismy, které nejsou tak úplně triviální. Nejsme stranou jednoho muže, který vylučuje, jak se mu zachce,“ dodal Benda.

Novotný popudil velkou část české společnosti, když začátkem května komentoval fotografii hudebníka Felixe Slováčka se šéfkou KSČM Kateřinou Konečnou a dalšími představiteli volební koalice Stačilo!. „Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí.

Pomyslný špunt pak odpálil dalším příspěvkem: „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal.“ Proti zmíněnému prohlášení, které Novotný nakonec smazal, se ohradila drtivá většina autorů komentářů.

Zahradil: Prosazoval jsem, abychom se Novotným zabývali

Kontroverzní komunální politik, který je známý mimo jiné pro své provokativní a vulgární vystupování ve veřejném prostoru, se později za svůj výrok omluvil. „Tak já se tedy omlouvám za zcela nevhodný tweet. A jděte na týden do p*dele. Omlouvám se upřímně a nesmírně svého tweetu lituji,“ sdělil Novotný.

Zpočátku však své chování hájil: „Byl jsem vzbuzen sleděm, kterému vadí pravda, co jsem napsal o Aničce. Smazal jsem to, omlouvat se nebudu a jděte do p*dele. Vůbec nechápu, co jsem měl provést.“

CNN Prima NEWS ještě týž den požádala o reakci ODS. „Výrok, který pan Novotný následně smazal, byl necitlivý, neuctivý, celkově nevhodný a určitě nepatří do veřejného prostoru. V ODS trváme na slušné a věcné diskuzi,“ uvedla strana ve své odpovědi. K případnému vyloučení se však nevyjádřila.

Rozčarování z těžko pochopitelného výroku je však u některých členů ODS evidentní. „Ještě jako člen předsednictva ODS (odešel jsem z něj loni v červnu) jsem párkrát prosazoval, abychom se vážně zabývali Novotným. Ne proto, že okopával zrovna mě, ale proto, že je to nebezpečný sociální idiot bez skrupulí. Nikdo jiný to ale řešit nechtěl. Tak teď to mají,“ komentoval Zahradil začátkem května na sociálních sítích.

Tagy: