Hlavní obsah

Hudáček v nájezdu ukázal šikovné ruce. Ale zapomněl jsem, že mě gólman zná. Byl to haluzák, smál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští hokejisté zvítězili ve svém druhém utkání na světovém šampionátu v Ostravě nad Kazachstánem 6:2, pod polovinu jejich gólů se podepsal útočník Libor Hudáček. Na pátý gól přihrál Martinovi Pospíšilovi, na šestý Lukáši Cingeľovi a branku na 4:1 vstřelil z nařízeného trestného střílení po faulu na Miloše Kelemena.

Sestřih zápasu Slovensko - KazachastánVideo: Česká televize

 
Článek

„Zapomněl jsem, že mě brankář zná z KHL a odhadne, co budu dělat. Ale propadlo mu to tam, byl to takový haluzák,“ popisoval s úsměvem extraligový mistr s Třincem zakončení, po kterém kazachstánskému gólmanovi Andreji Šutovovi propadl puk do branky pod rukou.

Slováky i ve druhém střetnutí na turnaji hnala do útoků vyprodaná (9109) hala, která se tentokrát dočkala lepšího výkonu i výsledku než v zahajovacím utkání ostravské části turnaje, kdy reprezentace východních sousedů podlehla Německu 4:6.

„Bereme to skoro jako domácí šampionát, je tu strašně moc lidí ze Slovenska a byli jsme přemotivovaní. Každý chtěl, a když toho je moc, tak to nejde. Byli jsme nervózní. Je potřeba se uklidnit a hrát svůj hokej. Pak to půjde,“ vrátil se k pátečnímu zápasu Hudáček.

„Měli jsme mítink, něco jsme si řekli. Třeba jak začít nebo jak se chovat v obraně, kde bylo s Němci pár špatných situací, kdy jsme mohli dát puky z pásma, hrát jednodušeji. Občas jsme chtěli v obranné třetině něco vymýšlet, to si nemůžeme s lepšími soupeři dovolit,“ upozorňoval 33letý útočník.

Zatímco proti obhájcům světového stříbra Němcům Slováci celé utkání jen dotahovali, proti Kazachstánu šli do vedení v první dvacetiminutovce třemi góly v rozmezí šesti minut. Skóre zápasu otevřel ve 12. minutě z přesilové hry Martin Pospíšil, kterého o půl minuty později napodobil Martin Faško-Rudáš. Povedenou třetinu zakončil v 18. minutě Matúš Sukeľ. „Řekli jsme si, jak máme začít, jsem rád, že jsme využili šance. A nedali jsme jim nic, to rozhodlo,“ řekl slovenský hokejista.

Soutěž: Největší hokejový fanoušek

Pošli fandící fotku a vyhraj hodnotné ceny v soutěži na Novinky.cz

V pondělí čeká na Slováky souboj se spolufavority skupiny hokejisty Spojených států (od 16.20 hodin), kteří na úvod turnaje podlehli Švédům 2:5 a pak porazili Němce 6:1. „Oddechneme, zítra nás čeká těžký soupeř. Nesmíme zbytečně vymýšlet, když uděláme chyby, bude z toho gól. Cesta k úspěchu je být kompaktní, nic nepodcenit a hrát strojově každé střídání,“ nastínil Hudáček.

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.