Hlavní obsah

Vašulínovi jsem řekl, ať dá gól, a poslechl. A Pilař? Asi má doma dobrou manželku, smál se Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové dál může snít o historickém úspěchu. Po třiceti letech by si mohl zahrát evropský pohár. První krok k tomu udělal, když zvládl semifinále skupiny o Evropu s Olomoucí. Na Hané vyhrál 3:1 stejně jako před týdnem doma, a raduje se tak z postupu.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Daniel Vašulín a Václav Pilař

Článek

„V prvním zápase jsme si vytvořili nějakou pozici a podle toho tady začali. Věděli jsme, že domácí do toho dají ze začátku všechno. Proto jsme chtěli vycházet ze středního bloku, dobrého presování, což se nám dařilo. Měli sice převahu, ale do žádných vyložených šancí jsme je nepustili,“ tvrdil trenér Votroků David Horejš.

Ráz utkání podle něj dal gól Daniela Vašulína ze 43. minuty. Borec, kterého chce po sezoně získat pražská Slavia poté, co domácí Uriča trestuhodně ztratil míč, si to s ním namířil k šestnáctce, ze dvaceti metrů vypálil a gólman Stoppen neměl šanci. „Byla to v jeho provedení paráda. Vedli jsme, a to nás uklidnilo,“ chválil trenér hráče, který se po podobné situaci prosadil i v prvním utkání.

O dvě minuty později přišla zase velká chvíle zkušeného Václava Pilaře, který téměř ze stejného místa snad ještě krásnější střelou přidal druhý gól.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

U míče zleva Štěpán Harazim z Hradce Králové a Jáchym Šíp z Olomouce

„Konec poločasu byl z naší strany produktivní. Rozhodla kvalita našich dvou střelců. Druhý se už víceméně dohrával. Olomouc sice snížila, ale my jsme za chvíli odpověděli, získali znovu dvougólové vedení a už si to pohlídali. Za dva zápasy jsme dali šest branek a za to klukům patří obrovský dík,“ zdůraznil Horejš.

Pochvaloval si také, že na Vašulínovi se nijak neprojevuje, že kolem něj krouží Slavia. „Vůbec to s ním neřeším. Jen jsem mu řekl, aby dnes dal zase gól, a on poslechl, což mě těší. On se soustředí výhradně na Hradec Králové, a co bude dál, se teprve uvidí. Jeho dnešní výkon byl nadstandardní,“ lebedil si hradecký lodivod.

A jen slova chvály měl i pro Pilaře. „Proč Venca nestárne? Nevím, asi má doma dobrou manželku,“ reagoval se smíchem na dotaz jednoho z žurnalistů. „Od doby, kdy jsem přišel k týmu, nevynechal jediný trénink. Maká poctivě a je to na něm znát. Všichni víme, že kvalitu má. Teď však má i potřebnou sílu a může prodat, co umí,“ pověděl už vážně.

Na pohárovou Evropu nemyslí. „Opravdu vůbec. Říkám to upřímně. Soustředili jsme se na domácí zápas se Sigmou a zvládli ho. Teď jsme jeli sem pro postup a také se to podařilo. Motivace i dnes na přípravě k zápasu byla jedna jediná. A to, že se chceme vrátit na náš Malšovický stadion. Vyprodat ho, protože lidi jsou tam fantastičtí. Teď se musíme soustředit zase jen na dvojzápas s Teplicemi a nekoukat nikam dál,“ podotkl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.