Hlavní obsah

Výhra i pro smolaře s prasklým vředem. V úterý půjdeme Gninga všichni navštívit, prozradil Frťala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním semifinále skupiny o Evropu Abdallah Gning přispěl Teplicím k výhře 2:0 nad Libercem, v odvetě však chyběl. Ve čtvrtek mu praskl žaludeční vřed a senegalský útočník musel na operaci. I bez něj žlutomodří vyhráli v Liberci 2:1 a slaví postup do finále, kde se střetnou s Hradcem Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z branky

Článek

Tahle sezona je pro 25letého Gninga zakletá. Zdravotní problémy ho vyřadily na podzim, znovu hned na začátku jara, kdy si natrhl postranní křížový vaz v koleni. Na závěr sezony se však ještě stihl vrátit, jenže ve čtvrtek mu pro změnu praskl žaludeční vřed. Musel na operaci a sezona pro Afričana definitivně skončila.

„Je to nepříjemné. Provází ho to celou sezonu. Půjdeme ho v úterý všichni navštívit a věřím, že dnešní vítězství pro něj bude pozitivní podporou,“ prozradil teplický kouč Zdenko Frťala, jehož partu nyní čeká ve finále skupiny o Evropu Hradec Králové, který před třemi lety dovedl do první ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání nadstavby první fotbalové ligy – semifinále skupiny o Evropu; odveta: Slovan Liberec – FK Teplice, 12. května, Liberec

„V Hradci jsem něco zažil. Určitě mu ve dvojzápase máme co vracet, protože v lize se nám ho nepodařilo porazit. Ale znovu do utkání půjdeme s pokorou, s určitým taktickým záměrem. Chceme to znovu zvládnout a uvidíme, kam náš příběh povede,“ řekl Frťala.

Zatím žlutomodré zavedl do finále přes Liberec, který jeho parta dokázala v semifinále dvakrát porazit. Doma 2:0. V odvetě si náskok v prvním poločase pohlídala a po pauze ho ještě zvýšila.

„V první půli jsme chtěli získávat více míče ve střední zóně a chodit do otevřenější obrany soupeře, ale měli jsme s tím částečně problémy. Každopádně jsme kromě střel ze střední vzdálenosti domácí nepustili do nějaké větší šance. V poločase jsme si řekli, že musíme být kvalitnější, co se týká nějaké konstruktivní rozehrávky, protože jsme znovu ztráceli jednoduché míče. Kluky chápu, možná že takový dvojzápas z nich málokdo hrál, takže je to pro nás škola a vítězství si nesmírně vážíme,“ uzavřel spokojený Frťala.