Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

 Na Rail Business Days
ukáží první bateriový vlak

 Pražské metro důstojně
oslavilo 50 let provozu

Veletrh odprezentuje první český bateriový vlak

OSTRAVA - Pořadatelé mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days začali s odkrýváním programu. První z lákadel tak bude představení prvního bateriového vlaku řady 690 z dílny společnosti Škoda. 

Veletrh se letos uskuteční opět v Ostravě ve dnech od 11. do 13. června. Mediálním partnerem veletrhu je nově také Informační portál Vlčoun.cz...


Bateriový vlak z dílny společnosti Škoda (nedatováno, Škoda Group)

"Díky trojici České dráhy, Škoda Group a Moravskoslezský kraj budeme mít tu čest vám v rámci veletrhu Rail Business Days představit historicky první bateriový vlak, který bude v pravidelném provozu na české železnici. Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat na v ČR unikátní projekt dvouzdrojové jednotky řady 690 jako první v historii. Oficiální představení je naplánováno 11. června ve 12.00 hodin," uvedl Michal Sirovátka, tiskový mluvčí železničního veletrhu. 

Bateriové vlaky se jistě brzy stanou i součástí české železnice. Jejich vývoj brzy dokončí i Škoda Group, která bateriové vlaky postavila na oblíbené platformě a známého RegioPantera. "Bateriový vlak rozšiřuje portfolio našich ekologických bezemisních řešení a je pro nás logický krok doplnit osvědčenou elektrickou jednotku Panter o trakční baterii. Máme bohaté zkušenosti s výrobou trolejbusů s trakčními bateriemi či elektrobusů. Málokdo navíc ví, že v Turecku slouží od roku 2015 celkem 12 našich tramvají s bateriovým pohonem a dalších 14 jsme jich dodali i do Eskişehiru," uvedl Tomáš Ignačák, Prezident Regionu CZ/SK ve Škoda Group.


Bateriový vlak z dílny společnosti Škoda (nedatováno, Škoda Group)

Mezinároční železniční veletrh Rail Business Days se koná ve dnech 11. až 13. června v Trojhalí Karolina v Ostravě a pro letošní rok si zvolil jako partnerskou zemi Polsko. Za minulé dva roky navštívilo veletrh přes 18 tisíc lidí. Rail Business Days představuje jedinečnou příležitost pro sdílení znalostí, diskusi o aktuálních trendech a prezentaci nejnovějších technologických inovací v oblasti železniční dopravy. Veletrh poskytuje prostor pro setkání významných hráčů v železničním průmyslu, nabízí možnost navázání nových obchodních vztahů a prohloubení stávajících partnerství.

Vstupenky je možné zakoupit již nyní na webu veletrhu. Veletrh se letos koná pod záštitou několika institucí, jako je Moravskoslezský kraj, Ministerstvo dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Státního fondu dopravní infrastruktury či Hospodářské komory České republiky. Mezi mediální partnery se od letošního ročníku řadí také Informační portál Vlčoun.cz. Díky tomu tak čtenáři získají novinky z veletrhu jako jedni z prvních. Redakce současně připravuje také on-line zpravodajství z prvního dne veletrhu. 

Více informací...
- Oficiální stránky veletrhu Rail Business Days najdete zde
  (zdroj: www.railbusinessdays.cz)


Starší snímek bateriového vlaku z dílny společnosti Škoda (nedatováno, Škoda Group)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!