Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pondělí 3. června 2024  |  Svátek má Tamara
Bez reklam

Liberecká univerzita dnes odstavila z výuky pedagoga odsouzeného za zneužití

Technická univerzita v Liberci (TUL) dnes odstavila z výuky pedagoga Tomáše Pospíšila pravomocně odsouzeného za zneužití nezletilé sboristky. Na případ bývalého sbormistra dětského pěveckého sboru Amici, gaudete! ze Základní umělecké školy v Jablonci nad Nisou dnes upozornil server iROZHLAS.cz. Pospíšil pracoval od roku 2022 na pedagogické fakultě na částečný úvazek, o jeho trestním stíhání ani odsouzení neměla fakulta žádné informace, řekl mluvčí univerzity Radek Pirkl.

V reakci na článek Pospíšila vedení fakulty okamžitě odstavilo od výuky a děkan Aleš Suchomel chystá další kroky v rovině pracovně-právní. Pospíšil na fakultě působil jako vyučující hry na klavír. „Při jeho nástupu k nám na fakultu měl bezúhonnou pověst profesionála. Naprosto bezproblémový byl i během výuky na TUL. Do dnešního dne jsme na chování pana Pospíšila nezaznamenali jedinou stížnost od studujících ani kolegyň a kolegů," doplnil Suchomel.

Pospíšil se už podle děkana do přímé výuky nedostane. „Pokud pan Pospíšil čelil trestnímu stíhání, a byl dokonce souzen a odsouzen, jak nyní z článku jasně vyplývá, porušil vážným způsobem interní předpisy TUL, protože měl o této skutečnosti bezprostředně informovat svého zaměstnavatele. To však neučinil. O vyšetřování a soudním procesu jsme na fakultě neměli ani od pana Pospíšila ani od nikoho jiného žádnou informaci," dodal Suchomel. Fakulta už podle něj informovala o případu a o změně výuky hry na klavír i studentky a studenty.

Podle serveru iROZHLAS.cz zneužil sbormistr nezletilou dívku ze sboru na soustředění v roce 2018. „V době konání soustředění pěveckého sboru Amici, gaudete!, jako sbormistr pěveckého sboru základní umělecké školy osahával pod oblečením na prsou a na přirození poškozenou nezletilou, ačkoliv věděl, že se jedná o osobu mladší 15 let, která byla v té době jako členka sboru svěřena jeho dozoru," řekl serveru iROZHLAS.cz jablonecký okresní státní zástupce Radim Kadlček. Soud muži uložil téměř čtyřletou podmínku, pětiletý zákaz činnosti s dětmi a ambulantní sexuologickou léčbu.

V základní umělecké škole Pospíšil skončil podle webu vloni v srpnu, k případu se nechce vyjadřovat. „Celá situace pro mě znamená náročnou etapu mého života. Dovolte mi proto, abych se k záležitosti nemusel vyjadřovat,“ cituje Pospíšila iROZHLAS.cz.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky ČR, školy, kriminalita, zneužití, vysoké, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká univerzita dnes odstavila z výuky pedagoga odsouzeného za zneužití  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.