Foto: Žádný Špeky, autor: Lukáš Erlebach

Většina lidí to asi řeší pomocí zabudované LED svítilny v mobilních telefonech, ale to není vůbec dobré řešení. Je velice ostrá, ale zároveň nedokáže osvítit celou místnost. Tato svítilna slouží jen jako blesk k fotoaparátu. Jestliže chcete příjemné světlo, potřebujete spíše teplé. Naštěstí zde právě testujeme jednu univerzální svítilnu od společnosti Xiaomi, která vypadá docela nadějně. Jde konkrétně o model Xiaomi Multifunctional Camping Lantern.

Multifunkční svítilna Xiaomi Multi-function Camping Lantern je skvělým společníkem pro všechny dobrodružné duše a milovníky outdoorových aktivit. Původně se sice jedná o kempingovou lucernu, ale její využití jsem našel i doma, při grilování, na párty a díky režimu plápolajících svíček i při romantické večeři.

Tato kempingová lucerna je navržena s ohledem na široké využití jak uvnitř, tak venku. Díky podpoře Bluetooth 5.0 a rozmanitému barevnému režimu RGB si můžete snadno přizpůsobit světlo dle svých potřeb a ovládat jej přímo z vašeho mobilního telefonu. Je ideální pro různé venkovní aktivity.

Lucernu hravě spárujete se svojí aplikací Xiaomi Home v mobilním telefonu. Pak stačí jen na 7 sekund podržet power button dokud nezačne indikační dioda blikat modře. Následně půjde lucerna spárovat. Na přední straně je power button, regulátor intenzity světla a změna světelného režimu.

Na horní straně je malá plastová karabinka, za kterou můžete lucernu bez problémů někam pověst. Co mne ale skutečně velice zaujalo je malá integrovaná baterka. Když pootočíte touto karabinkou, vysune se malá baterka. Na ní je jediná tlačítko, kterým přepínáte mezi svítilnou, která je na spodní části baterky a malou kruhovou všesměrovou svítilnou, která se nachází na horní části baterky.

Svítilna umožňuje nastavení různých světelných intenzit a barevných teplot, což umožňuje přizpůsobit osvětlení aktuálním podmínkám či vlastním potřebám. Určitý bonus je i certifikace IP54, která zaručuje ochranu proti stříkající vodě a prachu. To je něco, co byste také od outdoorové lucerny čekali.

Barevná teplota primárního světla je 2 700 – 5 000 K se světelným tokem 6 – 230 lm. To je velice slušné a jinými slovy to znamená, že zde můžete nastavit světlo od ostrého studeného, až po příjemně teplé. Menší sekundární světlo tuto variabilitu nemá a má fixně nastavenou teplotu na 5 000 K a světelný tok na 120 lm. Dobrou zprávou je, že po vysunutí malé baterky svítí primární lucerna dál.

Kapacita baterie u lucerny je 4 800 mAh a u sekundárního jen 800 mAh. Jinými slovy to znamená, že tato lucerna jen tak nepřestane svítit. A pokud se vybije, tak se dá nabít pomocí USB-C, takže z běžné nabíječky na mobil či power banky. Svítilnu tak můžete využít i ve stanu nebo při práci v garáži či dílně.

Děkujeme společnosti Xiaomi za zapůjčení Multi-function Camping Lantern.

Zdroj: uživatelské hodnocení Žádný Špeky, informace poskytnuté společností Xiaomi