Řešitelé projektu CE-Spaces4All se zúčastnili charitativního běhu Wings for Life

V neděli 5. května proběhl po celém světě se startem ve 13:00 CET charitativní běh Wings for Life, kterého se účastnili také řešitelé projektu CE-Spaces4All (Místa dostupná všem). Wings for Life je nadace založená pro výzkum poranění míchy. Z darů jsou podporovány výzkumné projekty a klinické studie právě pro tento výzkum.

Běh se vyznačuje specifickým formátem, ve kterém není přesně stanoveno, kolik kilometrů účastník zaběhne. Přesně za 30 min po startu vyjede na trať tzv. „chytací auto“, které jede velmi pomalým tempem a běžce postupně dojede a ukončí tím jeho běh. Počet uběhnutých kilometrů se tím tedy různí dle tempa samotného běžce. Vůbec ale nezáleží na tom, zda je účastník profesionální běžec nebo jen milovník chůze. Závodu se může zúčastnit opravdu kdokoliv a běžet za ty, kteří nemohou.

CE-Spaces4All se podařilo složit tým 15 nadšenců z Česka, Rakouska a Chorvatska, kteří se akce zúčastnili a reprezentovali tím celý projekt. Letos se závodu celkově zúčastnilo přes 260 000 běžců, je tak největším běžeckým závodem na světě. Více informací o celém závodu je možné nalézt zde: https://www.wingsforlife.com/. S kým se potkáme na příštím ročníku Wings for Life 2025?

Sledujte projekt na sociálních sítích Facebook https://www.facebook.com/CESpaces4All a Instagram https://www.instagram.com/ce_spaces4all/