Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 V Hradci oslavili důstojně
výročí 75 let trolejbusů

 Projekt nové plzeňské
čtvrti počítá s tramvajemi

 Autobusy SOR dobyly Ústí,
dorazilo pět vozů

 ČD investují miliardy
do nových servisních hal

RegioPanter v nátěru PID vyjíždí na linku S4

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Zbrusu novým vlakem RegioPanter v barvách PID se na lince S4 z Prahy do Kralup nad Vltavou mohou svézt první cestující. Na trati začal zkušební provoz první jednotky v ostrém provozu.

Do konce roku zamíří na tratě ve Středočeském a Ústeckém kraji celkem 22 nových jednotek RegioPanter PID, které navýší kapacitu vlaků o téměř 5 tisíc míst...


První výjezd RegioPantera na linku S4 do Kralup (13. května 2024, České dráhy)

Vůbec první jednotka číslo 640.234 vyjela z pražského Masarykova nádraží v pondělí 13. května v 09.12 hodin. "Každý den dojíždějí do práce nebo do škol ze Středočeského kraje do Prahy vlakem statisíce lidí. Náš národní dopravce pro ně nabízí stále lepší a komfortnější cestu i díky pořizování nových moderních jednotek, jakými jsou právě RegioPantery. Ty nabízejí vše, co moderní cestující očekává, klimatizací počínaje a možností nabít si mobil nebo tablet konče. Jsem přesvědčen, že tyto novinky přivedou na českou železnici více cestujících," řekl ministr dopravy Martin Kupka. Nasazení zcela nových Panterů do Kolína a Kralup představuje konkrétní výsledek jednání s dopravci a úsilí zvyšovat kvalitu veřejné dopravy.

"Pro hlavní město je klíčové, aby co nejvíce lidí, kteří sem denně dojíždí, využívalo kolejovou dopravu, což uleví přetíženým pražským silnicím. Zásadní je tedy zvyšovat komfort cestujících v hromadné dopravě a průběžně modernizovat vozový park. Každá taková investice zvyšuje atraktivitu veřejné dopravy pro cestující. Proto chceme v Praze pokračovat v nákupu moderních dopravních prostředků, ale také ve výstavbě nové dopravní infrastruktury, jako jsou nové tramvajové tratě nebo metro D," doplnil pak první náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast dopravy Zdeněk Hřib. 


Moderní interiér jednotky RegioPanter v barvách PID (2024, České dráhy)

Velké množství moderních vozidel míří na tratě v Praze a ve Středočeském kraji, kde posílí kapacitu elektrických příměstských vlaků. "Celkový počet moderních elektrických jednotek CityElefant a RegioPanter v PID tak překročí 90 kusů a cestujícím nabídnou celkem skoro 27 tisíc míst k sezení. Na méně vytížených tratích se v následujících letech mohou cestující těšit i na osvědčené motorové vozy RegioSpider," nastínil další vývoj generální ředitel Českých drah Michal Krapinec s tím, že letos České dráhy uskuteční největší obnovu regionálních a dálkových vlaků od vzniku Českých drah. Nasadí do provozu zhruba 440 jednotlivých vozidel. "Bez velkého přehánění tak na tuzemských kolejích zažijeme doslova kvalitativní revoluci," dodal.

V rámci aktuálního zkušebního provozu budou jízdy jednotky 640.234 sloužit především pro seznámení personálu s novou jednotkou přímo v provozu. RegioPantery dle aktuální provozní potřeby obslouží denně až tři páry spojů mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. "Nové RegioPantery budou od letošního prosince doménou linky S4 z Prahy do Kralup nad Vltavou a dál na sever. Nabídka více míst ve špičkách a zároveň špičkové kvality by mohla přilákat do vlaků další cestující z řad řidičů aut," uvedl pak ředitel ROPIDu Petr Tomčík.

Noví RegioPanteři začnou jezdit i do Ústí či Kutné Hory

Od prosince 2024 budou nové RegioPantery nasazeny na linku S4 v trase Praha - Kralupy nad Vltavou - Ústí nad Labem, kde budou spoje ve špičce v úseku mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou vedeny ve dvojité trakci s kapacitou až 450 míst k sezení a v méně frekventovaném úseku z Kralup nad Vltavou do Ústí nad Labem a zpět bude pokračovat jen jeden RegioPanter. Druhou linkou obsluhovanou novými vlaky bude spojení R41 v trase Praha - Kolín - Kutná Hora, která v novém konceptu nabídne celodenní rychlé cestování ze všech měst a obcí mezi Poříčany a Kolínem do hlavního města.


Zkušební jízdy jednotky přes ostrým zahájením provozu (2024, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!