PlayStation povede Hermen Hulst a Hideaki Nishino

novinka  25
Martin Šmíd, 14. 5. 2024 1:30
Když Jim Ryan oznámil svůj odchod, na pozici šéfa PlayStationu ho nahradil Hiroki Totoki. Od začátku se ale vědělo, že jde jen o dočasné řešení. Před malou chvilkou Sony oznámila, že do budoucna se bude o chod PlayStationu starat Hermen Hulst a Hideaki Nishino. Oba se budou zodpovídat Hiroki Totokimu, jenž je zároveň finančním ředitelem Sony Group. Změny vstoupí v platnost od 1. června.

Hulst bude generálním ředitelem novéskupiny Studio Business Group, pod níž spadají všechny týmy PlayStationu, navíc se bude starat o rozšiřování značek PlayStationu do dalších médií, ať už to jsou filmy nebo seriály. Hulst byl doposud šéfem PlayStation Studios, přičemž dříve byl spoluzakladatel studia Guerrilla Games, které Sony koupila v roce 2005. „Jsem nadšený, že mohu vést tuto skupinu a pokračovat v budování našeho úspěchu s konzolí PlayStation 5 a zároveň se připravovat na budoucnost. Videoherní průmysl je jedním z největších zábavních odvětví na světě a byl vybudován na spojení technologie a obsahu, a já se těším, že budeme i nadále posouvat hranice hraní a zábavy," řekl v oznámení Hulst.

Hideaki Nishino bude mít na starost skupinu Platform Business Group, která zahrnuje konzole PlayStation, různé technologie, příslušenství, PlayStation Network a vztahy se třetími stranami (velké vydavatelské společnosti i nezávislí vývojáři). Součástí Sony je od roku 2006, kdy zastával řadu funkcí v Sony Network Entertainment, Sony Corporation a SIE. Budeme pokračovat v propojování hráčů a tvůrců prostřednictvím skvělých produktů, služeb a technologií. Vždy se snažíme naši komunitu ještě více rozšiřovat pomocí inovací. Je mi ctí, že jsem byl jmenován do takto důležité funkce po boku Hermena. Díky užší spolupráci budeme moci vytvářet neuvěřitelné zážitky pro stále se rozšiřující publikum, ať už nyní nebo v budoucnu," řekl v oznámení Hideaki Nishino. 

PlayStation divize doposud měla vždy jen jednoho šéfa, ale za poslední roky se značně rozrostla z hlediska počtu zaměstnanců, tak v rozsahu svých značek. PlayStation začal portovat své hry pro PC, podílí se na vývoji televizních seriálů a filmů podle svých úspěšných her a také se pokouší o live service hry, což zahrnuje i akvizici společnosti Bungie, která stojí za Destiny. Dává tedy smysl mít hned dva šéfy, kdy každý bude zodpovědný za část divize. Kvůli růstu ale vzrostly i náklady, což vyústilo k zrušení několika her, propouštění několika stovek zaměstnanců a také zavření London Studio. To by dle dnešní zprávy mělo do budoucna zajistit udržitelný růst.

Zdroj: TZ

PlayStation 5

ps5
Sony Interactive Entertainment, Sony Interactive Entertainment
KARTA HRY

Komentáře