MOUZ ESL Champion

MOUZ se stává neporaženým šampionem ESL Pro League

14. 5. 2024
Zdroj náhledu: ESL

V napjatém finále 19. sezóny ESL Pro League potvrdil tým MOUZ svou excelentní formu, když své soupeře z týmu Vitality bez větších obtíží porazil s konečným skóre 3:0. Toto vítězství znamená pro MOUZ již druhý po sobě jdoucí triumf v ESL Pro League, čímž se vyšvihl na druhou příčku světového žebříčku. Navíc se MOUZ stal prvním týmem v historii, který tento prestižní turnaj vyhrál již potřetí.

Ve finále se MOUZ pyšnil neuvěřitelnou formou svých hráčů. Ludvig „Brollan“ Brolin, který byl pod palbou kritiky po svém odchodu z NIP, na turnaji zazářil a ukázal výjimečné dovednosti. Jeho týmoví kolegové – Dorian „xertioN“ Berman, Ádám „torzsi“ Torzsás a Jimi „Jimpphat“ Salo – ačkoli nebyli tolik v popředí, hráli klíčovou roli v dominantní hře týmu. Kapitán týmu, Kamil „siuhy“ Szkaradek, se zasloužil o zvláštní uznání nejen za své vůdčí schopnosti, ale i za impozantní výkon s celkovým skóre 53:34 proti Vitality, který mu vynesl ocenění DHL MVP turnaje.

Na opačné straně stál tým Vitality, který i přes svůj obdivuhodný průchod pavoukem turnaje ve finále ztratil dech. Výkony hráčů jako William „mezii“ Merriman a Shahar „flameZ“ Shushan ukázaly určité slabiny, a dokonce i hvězda týmu Mathieu „ZywOo“ Herbaut zakončila finále se záporným skóre. Všechny tři mapy skončily pro Vitality neúspěšně s výsledky 9:13, 8:13 a 5:13, jednalo se tak o docela jednostranný průběh. Jediné, co může tým těšit, je zisk MVP turnaje pro Mathieu „ZywOo“ Herbauta za rating 1.56.

S ohledem na budoucí výzvy musí tým Vitality zregenerovat síly a připravit se na další důležitý turnaj, IEM Dallas 2024. Očekává se, že budou silnější a připraveni se znovu vrátit na výsluní.

Konec éry FaZe?

Všechno jednou končí, a tak skončila i poměrně dlouhá finálová série týmu FaZe Clan. Stalo se tak na zmiňovaném turnaji ESL Pro League, kde byli vyřazeni právě týmem Vitality. Po osmi finálových účastech v řadě se tým tentokrát musel spokojit pouze s účastí ve čtvrtfinále.


Článek pro Gaming Professors napsal Jiří Vančura.

Gaming Professors

Externí redaktoři nám občas podají pomocnou ruku. Každý se svou specializací zaměřuje na jiné typy her a dohromady tak pokrývají širokou škálu herních žánrů. Přidat se můžeš i ty!

Sledujte nás:

© 2024 Gaming Professors, Všechna práva vyhrazena.