Shrot je česká kopírka Duny 2, ve které bojujeme o chmel. K dispozici je demo

  • 26
Autor povedené retro střílečky Hrot ukázal svůj další projekt. Shrot bude real-time strategie ze staré školy, která se nepokrytě inspiruje v kultovní Duně 2. Díky uvolněné demoverzi si ji můžete zdarma vyzkoušet už teď.

Sólo vývojář vystupující pod jménem Spytihněv už dokázal zaujmout svojí prvotinou Hrot, retro střílečkou odehrávající se v kulisách raného socialismu (viz naše recenze). I když se odehrávala v typicky českých kulisách, dokázala zaujmout i v zahraničí a tak není velkým překvapením, že už autor pracuje na další hře.

Shrot

Tou tentokrát bude real-time strategie ze staré školy nesoucí název Shrot. Nejblíže má k dvojdílné sérii Paranoia z poloviny devadesátých let, pokud vám toto pozapomenuté jméno nic neříká, stačí si představit legendární Dunu 2, jen s větším počtem jednotek. Místo koření tu máme jakýsi vesmírný chmel, o který válčí „3 hratelné hvězdné rody, každý s jinou barvou,“ béčkové vyznění dokonale podtrhuje přímočarý „techno“ soundtrack.

Označení strategie je v tomto případě hodně nadnesené, vypadá to na klasické „označ všechny jednotky do bloku, vrhni je směrem k nepříteli a doufej, že jich cestou moc nezabloudí.“ Ale proč ne? Podobné hry už se dnes nedělají a tak Shrot minimálně pár pamětníků skvěle zabaví.

Hra by měla být hotová 20. června, už teď si můžete na Steamu stáhnout zdarma hratelnou demoverzi.


Témata: strategie, Steam